Τζανακόπουλος: Τεράστιο θέμα οι δηλώσεις Παπαδημητρίου – Η θέση της ΝΔ είναι ίδια με του ΔΝΤ

251

Εθνικές εκλογές 2019: Τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο τη χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha, έστρεψε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ αναφέρθηκε στις αποκαλυπτικές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξή του, στο Ραδιόφωνο News 24/7 τόνισε πως είναι «Τεράστιο θέμα οι δηλώσεις Παπαδημητρίου. Η θέση της ΝΔ είναι ίδια με αυτή του ΔΝΤ. Με βάση το καταστατικό του Ταμείου η πιστοληπτική γραμμή ισοδυναμεί με μνημόνιο».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι πρόκειται για την ειλικρινή θέση της ΝΔ για το πως θα πρέπει να διαχειριστεί η χώρα τα πρώτα της χρόνια εκτός μνημονίων.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του, είπε πως «Τη μία λέει ότι για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να μειωθούν οι φόροι και την άλλη ότι θα μειωθούν οι φόροι μόλις έρθει η ανάπτυξη».

Ο κ. Τζανακόπουλος, καταλόγισε αντιφατικότητα και ανειλικρίνεια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ίδια ώρα αναφέρθηκε στις ελαφρύνσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το που βγήκε η χώρα από τα μνημόνια.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν προεξοφλούνται» απάντησε, σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν αυτοδυναμία της ΝΔ ενώ χαρακτήρισε εφικτή την πολιτική ανατροπή.

Σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι η πολιτική του κατεύθυνση ταυτίζεται με τη δεξιά.

Για το Ελληνικό, κατηγόρησε την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι «τα έκαναν μαντάρα».

Είπε συγκεκριμένα ότι προσπάθησαν να παρακάμψουν τη νομοθεσία και υπέγραψαν μια κάκιστη σύμβαση για να επιταχυνθεί η επένδυση.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε υπόνοιες ότι τελικά η εταιρία είναι αυτή που δεν θέλει να προχωρήσει την επένδυση, δημιουργώντας συνεχώς εμπόδια και θέτοντας υπερβολικές απαιτήσεις.

«Η ανακοίνωση της Lamda επιβεβαιώνει τις υπόνοιες μας ότι η εταιρία είναι σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η δήλωση Μπάμπη Παπαδημητρίου

Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Real FM είπε μεταξύ άλλων πως η « Ν.Δ. σχεδιάζει να δώσει μέρος από το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις στις τράπεζες για «να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «Στη συνέχεια θα μπούμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως ήθελε ο κ. Στουρνάρας, κάτι που σημαίνει ενισχυμένη εποπτεία με συγκεκριμένους όρους και μηνιαίους ελέγχους με τακτικές επιθεωρήσεις».

Πηγή