Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Μου την είχαν στημένη στις Βρυξέλλες – Ήθελαν να μας διώξουν από το ευρώ

Δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη – «Μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μας έριξαν στο γκρεμό».

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 παραχώρησε ο πρωθυπουργός, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας, με το… καλημέρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αιχμή την οικονομία, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, αλλά και την προεκλογική μάχη, κατηγορώντας ουσιαστικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δειλία.

«Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και μάλιστα ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση.

«H ΝΔ να μας εξηγήσει γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται μεταρρύθμιση», είπε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπατά τους πολίτες όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020, αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για 7ημερη εργασία και ότι θα κάνει περικοπές επιδομάτων και απολύσεις στο Δημόσιο. «Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές», υπσοτήριξε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τους ότι άφησαν τεράστια ελλείμματα, ενώ εκείνος αφήνει πλεόνασμα, προσθέτοντας ότι το 83% των φόρων επιβλήθηκαν την περίοδο Σαμαρά.

«Το μόνο που μπορείτε να μας χρεώσετε είναι ότι είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα βγαίναμε πιο γρήγορα από την κρίση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού στο ακέραιο.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην περίφημη διαπραγμάτευση, είπε ότι του την είχαν στημένη στις Βρυξέλλες το πρώτο εξάμηνο του 2015 και αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν τότε δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα γιατί οι εταίροι είχαν αποφασίσει να μας πετάξουν από το ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:


Πηγή