Μητσοτάκης στον Alpha: Δείτε live τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ

Σε μια έκτακτη και εφ’ όλης της ύλης ζωντανή εκπομπή με συντονιστή τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντά αυτή την ώρα σε ερωτήσεις 10 δημοσιογράφων του ALPHA οι οποίοι καλύπτουν ως διαπιστευμένοι συντάκτες όλα τα βασικά υπουργεία.

«Δεν το έχω κρύψει ότι ζητώ ισχυρή εντολή για να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου. Από εκεί και πέρα έκανα μια αυτονόητη παρατήρηση, ότι αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση θα οδηγηθούμε σε εκλογές με απλή αναλογική. Δεν έχω ακούσει άλλο κόμμα να λέει πως έχει την πρόθεση να στηρίξει σε μια συγκυβέρνηση» είπε ερωτώμενος για την πρόθεση του να οδηγήσει τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές.

Για τα υπερπλεονάσματα είπε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος το 2019 για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ότι οι πρώτες μειώσεις φόρων θα γίνουν το 2020 και θα υλοποιηθούν όλες σε βάθος τετραετίας.

Επανέλαβε πως θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους ενώ παρουσίασε στοιχεία υποστηρίζοντας πως «ήδη έχουμε πείσει τις αγορές για το πρόγραμμά μας».

Ερωτώμενος σχετικά απέρριψε κάθε ενδεχόμενο για πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Δημόσια διοίκηση

Οι μετακλητοί θα μειωθούν, ξεκαθάρισε και μίλησε για το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου το οποίο έχει αυξηθεί. «Δεν έχω δει τις 19.000 προσλήψεις στην υγεία που λέει ο κ. Τσίπρας» είπε ενώ επανέλαβε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί. Πρόσθεσε όμως πως δεν είναι εύκολο να γίνουν προσλήψεις. Θα μειωθούν και οι γενικοί γραμματείς ενώ θα γίνει προσπάθεια μείωσης του αποτυπώματος τους κράτους όπου δεν χρειάζεται.

Δείτε live

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Δείτε όλη τη θυελλώδη συνέντευξη

«Στα μαχαίρια» Κοσιώνη – Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Οι επιθετικές ατάκες που άφησαν άφωνους τους τηλεθεατές

«Καρφί» Τσίπρα στην Κοσιώνη για τον Κώστα Μπακογιάννη – Πώς αντέδρασε η παρουσιάστρια

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Πηγή