Εκλογές 2019: Δημήτρης Παπανικολάου: «Καλός παίκτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης!»

Εκλογές 2019: Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι από τους ελάχιστους Έλληνες μπασκετμπωλίστες που έχουν αγωνιστεί και στις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Και αυτό από μόνο του είναι παράσημο. Ο βετεράνος, πια, αθλητής, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην πολιτική, βάζοντας υποψηφιότητα στο Νότιο Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο «Παπ» μίλησε στο Newsbomb.gr για τα σχέδια του.

– Είσαι από τους ανθρώπους που έχει ζήσει μεγάλες δόξες στο ελληνικό μπάσκετ… Που έζησες τις καλύτερες στιγμές; Στον Oλυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ ή σε κάποια άλλη ομάδα;

Νιώθω πραγματικά τυχερός που έχω αγωνιστεί για αυτές τις σπουδαίες ομάδες. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τις εποχές που αγωνίστηκα είχαν κοινά σημεία. Δυνατούς διοικητικούς παράγοντες και ευδιάκριτους ρόλους. Η ΑΕΚ είναι επίσης μία μεγάλη ομάδα αλλά την εποχή που έπαιξα (για 2 χρόνια) είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα η συνεργασία μας να έχει δυσκολίες. Παρόλα αυτά και στην ΑΕΚ λόγω χαρακτήρα θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα με συνέπεια και αφοσίωση. Φυσικά η πίεση ήταν τεράστια καθώς ο πρωταθλητισμός απαιτεί σκληρή προπόνηση και υψηλές ταχύτητες. Απ’ όλη την αγωνιστική μου πορεία όμως έχω να θυμάμαι κυρίως τις όμορφες στιγμές, ανθρώπους που με στήριξαν, δυνατές σχέσεις με συμπαίκτες μου και λόγια αγάπης από τον κόσμο. Κοίταξα πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να τιμώ κάθε φορά τη φανέλα της ομάδας που φορούσα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση!

– Το νέο αστέρι του παγκόσμιου μπάσκετ είναι από την Ελλάδα και ακούει στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο. Θα ήθελες να παίξεις μαζί του μπάσκετ; Τον θαυμάζεις;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι άξιος θαυμασμού όχι μόνο από εμένα αλλά από όλο τον πλανήτη. Τα εξαιρετικά φυσικά του προσόντα με τα οποία γεννήθηκε και το σπάνιο ταλέντο του τον βοηθούν να βρίσκεται στους κορυφαίους του κόσμου. Για εμένα όμως δεν είναι μόνο το ταλέντο του ο λόγος που τον θαυμάζω. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρότυπο με ένα εξαιρετικό προσωπικό αφήγημα. Είναι ένα παιδί που μικρός βίωσε τρομερά δύσκολες συνθήκες, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Βγήκε νικητής και σήμερα είναι στην κορυφή του κόσμου. Για μένα αυτό είναι λαμπρό παράδειγμα ειδικά για τους νέους το πώς μέσα από τις δυσκολίες μπορείς να πλάσεις ένα χαλύβδινο χαρακτήρα και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Δε χρειάζεται να πω φυσικά ότι θα ήταν μεγάλη μου τιμή να παίξω μαζί του. Είναι αυτονόητο!

– Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την πολιτική και να βάλεις υποψηφιότητα για βουλευτής;

Πάντα ήμουν ενεργός ως πολίτης και πάντα με όποια δύναμη έχω, ήθελα και θέλω να βοηθάω όπως μπορώ τον τόπο μου. Θεωρώ ότι η συμμετοχή είναι στάση ζωής και είναι αυτή που μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τα πράγματα. Έχοντας αγωνιστεί σε πολύ μεγάλες ομάδες έμαθα από πολύ μικρός ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα απ’ ότι ο καθένας μόνος του, ενώ ως μέλος και της Εθνικής Ελλάδας, έχω νιώσει την τιμή και την περηφάνια να φοράς το εθνόσημο και να αγωνίζεσαι για την πατρίδα. Πιστεύω επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να φέρει μια διαφορετική νοοτροπία στην πολιτική, με νέα πρόσωπα, σύγχρονες ιδέες, αλλά και με ένα μετριοπαθή λόγο, χωρίς λαϊκισμούς και διχαστική πολιτική. Προσμετρώντας όλα αυτά λοιπόν πήρα την απόφαση να μπω σε ένα καινούριο άθλημα που θα το γνωρίσω για πρώτη φορά. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος όμως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητας μας στου τομείς που γνωρίζω. Σας διαβεβαιώ!

– Έχεις παίξει μπάσκετ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη; Είναι καλός στο μπάσκετ;

Έχω παίξει πράγματι μπάσκετ μερικές φορές με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δεν θα σας πω ποιος κέρδισε ή ποιος έβαλε τα περισσότερα καλάθια για να σας κρατάω σε αγωνία.Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι είναι ένας πολύ καλός και στρατηγικός παίκτης! Γνωρίζοντας τον από κοντά θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που θέλησα να βάλω υποψηφιότητα. Με εντυπωσίασε τόσο η δυναμική και η αγάπη του για τον αθλητισμό αλλά και οι αθλητικές του γνώσεις! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει διαμετρήματα από μπάλες μπάσκετ και ποδόσφαιρο ανά ηλικία και λεπτομέρειες που μόνο ένας εξειδικευμένος άνθρωπος του αθλητισμού γνωρίζει. Ταυτίζομαι μαζί του στο ότι ο αθλητισμός είναι πιο απαραίτητος από ποτέ ειδικά για τη νεολαία μας. Μέσα από τον αθλητισμό καλλιεργούνται σωστοί χαρακτήρες, μαθαίνεις τι σημαίνει αγωνίζομαι, συνεργάζομαι, κερδίζω και χάνω. Γυμνάζεις σώμα και μυαλό και μετράς τις δυνάμεις σου και τις αντοχές σου.

– Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι σήμερα για σένα;

Πολλές οι δύσκολες στιγμές μου. Και στα παιδικά μου χρόνια και στη συνέχεια στον αθλητισμό. Μου έκτισαν χαρακτήρα όμως και πραγματικά χρωστάω πολλά στις δύσκολες στιγμές μου και ας ακούγεται παράξενο. Ήταν αυτές που με ατσάλωσαν και με δυνάμωσαν και χάρη σε αυτές απέκτησα γερό στομάχι!

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε ναενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Πηγή