Εκλογές 2019 – Χατζηδάκης: Θα κάνουμε τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα

Εθνικές εκλογές 2019:  O Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει μία κυβέρνηση που θα θυμίζει Εθνική Ελλάδας, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χατζηδάκης, επεσήμανε σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, πως “Δεν γίνονται θαύματα, ούτε υποσχόμαστε θαύματα. Υποσχόμαστε όμως ότι ο κόσμος θα αισθανθεί γρήγορα σημαντικές αλλαγές”.

Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτές τις αλλαγές τονίζοντας τα εξής:

“Πρώτον, ο κόσμος θα δει μια κυβέρνηση η οποία πέφτει με τα μούτρα στην δουλειά. Δεύτερον, μία κυβέρνηση που έχει έτοιμα τα βασικά της νομοσχέδια και ένα πολύ σαφές πλάνο, μεγάλο ποσοστό του οποίου θα θελήσει να ολοκληρώσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Τρίτον θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή, πέρα από την οικονομία, και σε άλλα βασικά ζητήματα, όπως είναι η εκπαίδευση, η δικαιοσύνη, η δημόσια διοίκηση, η υγεία”.

Ασφαλώς έκανε λόγο για την επιλογή των ανθρώπων που θα μπορέσουν να εκπληρώσουν αυτούς τους στόχους.

“Το σημαντικό είναι η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει μια κυβέρνηση με τους καλύτερους. Και απ’ όσο γνωρίζω τον Κυριάκο αυτό θα κάνει. Μια κυβέρνηση που θα θυμίσει Εθνική Ελλάδος. Διότι σημασία δεν έχουν τόσο οι ισορροπίες. Σημασία έχει να μπουν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορέσουν να τρέξουν γρήγορα και αποφασιστικά. Ώστε να καταλάβει ο κόσμος μέσα στο πρώτο εξάμηνο ότι αλλάζουν τα πράγματα”.

Οι προτεραιότητες του 1ου εξαμήνου

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά, στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας και το σχέδιο της για το πρώτο εξάμηνο, αν πάρει την εξουσία.

“Θα δώσουμε παραπάνω αρμοδιότητες στους δημάρχους για να μπορούν να κυβερνώνται οι δήμοι. Επίσης θα κάνουμε τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Διότι θεωρούμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε πέραν ορισμένων ορίων πριν κλείσει η Βουλή. Και φυσικά η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Θα ακολουθήσουν άλλα νομοσχέδια, όπως το νομοσχέδιο για την φορολογία και για την ανάπτυξη. Το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, που θα είναι οριζόντιο νομοσχέδιο που θα ξεκινάει από τις εξαγωγές και τη ρευστότητα και θα φτάνει μέχρι τη χωροταξία και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Άλλο σημαντικό νομοσχέδιο θα είναι για τη δικαιοσύνη με κύριο στόχο την επιτάχυνση των δικών, διότι έχουμε φτάσει να είμαστε η χώρα του “ου μπλέξεις.” Οριζόντιο νομοσχέδιο θα είναι και αυτό για την εκπαίδευση. Θα αφορά όλες τις βαθμίδες με γνώμονα την άμιλλα, την προσπάθεια και την αξιοκρατία. Και βεβαίως, οι παρεμβάσεις του πρώτου 6μήνου θα κλείσουν με τον εκλογικό νόμο, με τον οποίο θα πάμε σε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.

Τέλος, επεσήμανε το θέμα της αστυνόμευσης λέγοντας “Θα φύγουμε από το δόγμα Τόσκα «να κάνετε ότι κοιμάστε» και θα δώσουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της”.

Η σφραγίδα Καραμανλή στο Σκοπιανό

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό επεσήμανε: “Η σφραγίδα του Καραμανλή στο Σκοπιανό μπήκε στο Βουκουρέστι. Στο Βουκουρέστι απετράπη η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, διότι ακριβώς δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο όνομα και σε όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εκεί η Ελλάδα τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, μπροστά σε όλες τις άλλες χώρες.Η επιστολή που θυμήθηκαν ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 2 ή 3 χρόνια πριν το Βουκουρέστι”.

Τέλος, πρόσθεσε πως “Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θολώσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι. Αλλά έχω διαβάσει εκατοντάδες φορές από το 2015 ίσα με σήμερα, ότι ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει τον κ. Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τότε δεν τους ενοχλούσαν αυτά; Και, εν πάση περιπτώσει, εάν δεν ισχύει ότι πρότειναν στον Καραμανλή να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας κάνει μια διάψευση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ!


Πηγή