Η νέα τεχνολογία ασύρματης τηλεφωνίας «5G» δεν είναι αθώα

Πράγματι οι εκλογές μέσα στο καλοκαίρι είναι μία δύσκολη υπόθεση. Τα συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας μπορεί να δυσκολεύουν τη ζωή μας, ωστόσο πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, η νοοτροπία του Σταλινικού κρατισμού πρέπει να καταδικαστεί.

Του Σταύρου Καρβούνη, υπ. Βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Β Αθήνας, Βόρειος Τομέας

Συνοψίζοντας ένα συνεχή και διαρκή διάλογο με τους πολίτες στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς της Αθήνας διαμορφώσαμε προτάσεις που συνοψίζονται σε επτά στόχους. Αναφέρονται, κυρίως, σε άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν την ελληνική οικογένεια όπως το περιβάλλον και η υγεία, οι θέσεις εργασίας, η ασφάλεια στο σπίτι μας, το άνοιγμα της εκπαίδευσης, η εθνική επισιτιστική κυριαρχία.

Στόχος 1: Νοιαζόμαστε για την υγεία, το περιβάλλον. Προτάσσουμε την αρχή της προφύλαξης, τον αγώνα της οικογένειας για ποιότητα ζωής. Πρώτο μας μέλημα η προστασία των παιδιών από καρκινογενέσεις που προκαλούνται συνεπεία της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Εδώ η νέα τεχνολογία ασύρματης τηλεφωνίας “5G” δεν είναι αθώα. Γι’ αυτό, λαμβάνουμε άμεσα μέτρα:

  • Κατεβάζουμε τις «επικίνδυνες κεραίες» από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, γηροκομεία.
  • Κινητοποιούμε όλους τους θεσμικούς φορείς για θέσπιση νομοθετικής ομπρέλας προστασίας.

Στόχος 2. Να φύγουν τα επικίνδυνα για την υγεία φυτοφάρμακα από την κουζίνα και το φαγητό μας. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι μέσω της τροφής εκτίθενται σε μείγματα φυτοφαρμάκων επικίνδυνων για την υγεία. Έχουν συνδεθεί με ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας, όπως διάφοροι τύποι καρκίνων, αναπαραγωγικές και ενδοκρινικές διαταραχές, νευρολογικά προβλήματα. Να στηριχθούμε στο μοντέλο της εθνικής επισιτιστικής κυριαρχίας, στην ελληνική αγροτική παραγωγή βιολογικών καλλιεργειών, τις ζώνες παραγωγής με ελάχιστα έως καθόλου φυτοφάρμακα.

Στόχος 3. Αγωνιζόμαστε για άμεσα μέτρα προστασίας από τις επικίνδυνες επιπτώσεις που προκαλούν τα ακραία φαινόμενα κλιματικής αλλαγής. Έργα βασικής υποδομής, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, πυροπροστασίας, πράσινης τεχνολογίας, προτάσσονται στο νέο επταετές ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 για να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Στόχος 4. Θέλουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας, ζητάμε θέσεις εργασίας, όχι επιδόματα οκνηρίας ενός πολιτικού κυβερνητικού αμοραλισμού και όπως σοφά αναφέρει ο Μέγας Γρηγόριος ο Θεολόγος: «Νωθρότης σύζυγος ύπνου εστί και οκνηρία πείνης!»

Στόχος 5. Ζητάμε την προστασία της ελληνικής οικογένειας από τους νέους κινδύνους που εγκυμονούν η ανεξέλεγκτη και παράνομη επέλαση λαθρομεταναστών, η έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων ασφάλειας στις γειτονιές, η απουσία του κράτους από την ουσιαστική στήριξη της ελληνίδας μητέρας.

Στόχος 6. Απαιτούμε κοινωνική δικαιοσύνη, νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μείωση της φορολογίας για τη λαϊκή οικογένεια, φορολογία των πραγματικών εισοδημάτων με κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων. Μείωση του κράτους με κατάργηση όλων των μετακλητών υπαλλήλων, όλων των γενικών γραμματέων υπουργείων και των άλλων οργανισμών της κεντρικής διοίκησης. Και όχι μόνον… Καταργούμε όλες τις αμοιβόμενες θέσεις στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Ζητάμε να ξαναγυρίσει το πορτοφόλι του κράτους, η Γενική Γραμματεία Εσόδων υπό τον άμεσο έλεγχο και εποπτεία της εκλεγμένης από το λαό νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Ελέγχουμε το κόστος λειτουργίας του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης εφαρμόζοντας την αρχή «όλα σε μηδενική βάση», καμία δαπάνη δεν είναι δεδομένη.

Στόχος 7. Προτάσσουμε την εκπαίδευση ως μείζονα πολιτική για την επιβίωση του έθνους. Ανοίγουμε το χώρο της εκπαίδευσης με ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Απαιτούμε την ίδρυση Πανεπιστημίων από μη ΝΠΔΔ και Μη Κερδοσκοπικά Ιδρύματα. Αντιστοιχούμε την τεχνική εκπαίδευση με τις ανάγκες του οικονομικού, τεχνολογικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Αγκαλιάζουμε την τεχνολογική επανάσταση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και διαθέτουμε ειδικούς πόρους από το νέο ΕΣΠΑ για έρευνα και ανάπτυξη.

Προτεραιότητα η ισχυρή διακυβέρνηση με μέρισμα για ΟΛΟΥΣ

Προτάσσουμε την ισχυρή διακυβέρνηση όπου το μείγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί δεν είναι ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός μιας χωρίς έλεγχο ελεύθερης αγοράς με μειώσεις φόρων που ευνοούν τους λίγους και αδικούν τους πολλούς. Είναι επιτακτική ανάγκη να περιλαμβάνει ισχυρά μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης όπου θα προστατεύονται οι αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπου τα δημόσια αγαθά της υγείας, παιδείας, ασφάλειας, εργασίας θα παρέχονται σε συνθήκες ευρωπαϊκής χώρας. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που διέφυγαν στο εξωτερικό θα επιστρέψουν, οι επενδύσεις θα γίνουν πραγματικότητα, ο πλούτος της χώρας θα αυξηθεί.

Η μεγαλύτερη των προκλήσεων όλων είναι η καθημερινότητα. Να δώσουμε ένα τέλος στα βασανιστήρια των συνταξιούχων που περιμένουν ατέλειωτες ώρες και σε εξευτελιστικές ουρές για να λύσουν απλά προβλήματα. Να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά με περισσότερο φως και αστυνομικούς σε κάθε σκοτεινό σημείο. Να βελτιώσουμε τις συνθήκες παροχής υγείας στα νοσοκομεία μας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών.

Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Είμαστε όλοι μέτοχοι με ίσα μερίδια.


Πηγή