Μπακογιάννης: «Αν υιοθετήσουμε τη λογική της καρέκλας, ο κόσμος θα μας πάρει με τις πέτρες»

«Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας οφείλουν να ξεπερνούν ιδεολογικές και κομματικές γραμμές, ακόμα και να υπερβαίνουν τους ίδιους τους εαυτούς τους για το καλό της πόλης», ανέφερε τη Δευτέρα (18/02/2019) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» και ερωτηθείς με ποιον από τους άλλους υποψηφίους βρίσκεται πιο κοντά, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Μα γιατί να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση; Γιατί να μπούμε σε αυτή τη λογική; Δηλαδή τι είναι η συναίνεση; Τι είναι η συνεργασία; Ανταλλαγή θέσεων; Είναι το παιχνίδι της καρέκλας; Δηλαδή έρχομαι και λέω: “α, θέλω αυτή την καρέκλα ή δώσε μου αυτή την καρέκλα για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε κάτι”; Αν υιοθετήσουμε αυτό τον τρόπο σκέψης, που είναι ο τρόπος σκέψης της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τότε πολύ γρήγορα ο κόσμος θα μας πάρει με τις πέτρες και θα έχει δίκιο».

Τέλος, για την καθαριότητα, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι θα επιδιώξει «τη σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαι στην λογική των απολύσεων ή της ιδιωτικοποίησης. Σε καμία περίπτωση».

Πηγή