Debate Ηλιόπουλου – Ζούλα για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών: Υψηλοί τόνοι και εκατέρωθεν βέλη

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ των Νάσου Ηλιόπουλου και Κωνσταντίνου Ζούλα στην ΕΡΤ με αντικείμενο το debate που δεν θα γίνει.

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ εκτίμησε πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για να προγραμματιστεί η τηλεοπτική αναμέτρηση ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια να γίνει μόνο ένα ντιμπέιτ των δύο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι στόχος της ήταν να μην γίνει το ντιμπέιτ για να μην εκτεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που «έχει καταφέρει, μέσα σε μια εβδομάδα, να ακυρώσει το φορολογικό του πρόγραμμα, έχει καταφέρει να πει ότι θα εφαρμόσει πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών, το να ακυρώσει τα ντιμπέιτ, δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε ντιμπέιτ των πέντε πολιτικών αρχηγών», επέμεινε ο Κωνσταντίνος Ζούλας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξ’ αρχής έθετε μαξιμαλιστικούς όρους, προσβλητικούς για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. «Θα έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε ένα ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών. Αυτή είναι η δική μου αίσθηση», συμπλήρωσε. Υποστήριξε δε πως παρά τη Σύνοδο Κορυφής, η παρουσία του πρωθυπουργού μέχρι τέλους δεν ήταν απαραίτητη: «θα μπορούσε να αφήσει κάποιον στο πόδι του, όταν θα βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, εννοώ δεν θα κρέμονταν όλοι από τα χείλη της Ελλάδος για το ποιος θα οριστεί».

Δικαιολόγησε την αντίδραση του ΚΚΕ καθώς «έχουν βγάλει και πρόγραμμα, έχουν βγάλει αφίσες οι άνθρωποι, εγώ τους καταλαβαίνω απολύτως, διότι εξαιτίας αυτών πισωγυρισμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε όλη αυτή η συζήτηση και όλη αυτή η διαπραγμάτευση τις τελευταίες ώρες».

«Η πολιτική δύναμη η οποία πηγαίνει στη συζήτηση και λέει δέχομαι στις 26 Ιουνίου, δέχομαι τις 27, δέχομαι τις 28, δέχομαι τις 29, δέχομαι τις 2 Ιουλίου και όταν δεν βρίσκεται καμία λύση σε αυτό, αναγκάζεται να κάνει πίσω, ακόμα και από το αρχικό της αίτημα, και λέει ακόμα και 1η Ιουλίου, στις 10 το βράδυ, σίγουρα δεν είναι μια δύναμη που αποφεύγει το ντιμπέιτ. Ή να το πω αλλιώς, έχω κάνει την μεγαλύτερη μπλόφα της ζωής μου, δηλαδή να προτείνω επτά ημερομηνίες», ανταπάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν δέχθηκε όλες τις ημερομηνίες. Οποιαδήποτε ημερομηνία πρότεινε η ΝΔ, εμείς τη δεχθήκαμε. Οποιαδήποτε ημερομηνία πρότεινε το ΚΙΝΑΛ τη δεχθήκαμε. Οποιαδήποτε ημερομηνία πρότεινε το ΚΚΕ τη δεχθήκαμε, δεν ευθυνόμαστε εμείς που κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω».

Δείτε το βίντεο

Πηγή