Θέσεις εργασίας, ελληνοτουρκικά και άσυλο στον καφέ της Όλγας Κεφαλογιάννη με τους νέους

Μαραθώνιο σε ρυθμούς σπριντ, λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, τρέχουν οι υποψήφιοι για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Σε πολλές περιπτώσεις, δε, το πρόγραμμα συναντήσεων, επισκέψεων και συνεντεύξεων είναι τόσο πυκνό που δεν υπάρχει πάντοτε περιθώριο για ουσιαστική κουβέντα.

Εκτός κι αν κανείς βρεθεί σε νεανική ομήγυρη, όπως συνέβη σε γνωστό καφέ του κέντρου της Αθήνας με την υποψήφια της Ν.Δ. στην Α’ ΑθήναςΌλγα Κεφαλογιάννη. Η πρώην υπουργός Τουρισμού, προφανώς, επικεντρώθηκε στο βασικό πρόταγμα της Ν.Δ. ενόψει της 7ης Ιουλίου, που δεν είναι άλλο από την παροχή νέων ευκαιριών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους.

Νέες καλύτερες θέσεις εργασίας, καινοτομία, 4η βιομηχανική επανάσταση, ανακοπή και αντιστροφή του brain drain.

Ωστόσο, η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνον σε αυτά, με αποτέλεσμα η υποψήφια βουλευτής να μεταβάλει το πρόγραμμά της προκειμένου η συζήτησή της με τους 20άρηδες να μην διακοπεί.

Τα ελληνοτουρκικά

Τα ελληνοτουρκικά, οι προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού κύματος αλλά και το πανεπιστημιακό άσυλο και η θέση της Ν.Δ. περί «νόμου και τάξης» στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την Αθήνα τέθηκαν επί τάπητος. Η κ. Κεφαλογιάννη, αν και εκτίμησε ότι δεν αναμένει περαιτέρω όξυνση λόγω και της τουριστικής περιόδου που είναι κρίσιμη για την οικονομία καν της γείτονος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή της που η επιτάχυνση των εκλογών θα μεταφέρει την ευθύνη διαχείρισης των ελληνοτουρκικών στη νέα κυβέρνηση.

Ως προς την ασφάλεια και το πανεπιστημιακό άσυλο, υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι, κατ’ αρχήν, ζήτημα πολιτικής βούλησης, κατά πόσο, δηλαδή, μία κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προσφέρει αυτό που οφείλει μία συντεταγμένη Πολιτεία δηλαδή, την ασφάλεια ως προϋπόθεση ελευθερίας, ανάπτυξης και κοινωνικής συμμετοχής.

Επανέλαβε, δε, την θέση της Ν.Δ. για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με τη σημερινή του μορφή. Η κ. Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως σήμερα έχουμε μία παραφθορά του αρχικού νοήματος του ασύλου, όπως θεσπίστηκε μετά τη Χούντα, και υπογράμμισε πως «σήμερα δεν μπορεί να υπάρχει άσυλο για οτιδήποτε άλλο πέραν από την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών».

 

Πηγή: cnn.gr