Αχτσιόγλου: «Τι φοβάται η ΝΔ από ένα debate μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών;»

Στο θέμα ενός debate μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα επανέρχεται η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται «τι φοβάται η ΝΔ από ένα debate μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών;».

Λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε η διοργάνωση ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του δημοκρατικού τόξου, η Έφη Αχτσιόγλου επαναφέρει το αίτημα για τηλεοπτική αναμέτρηση των προέδρων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

«Από την πλευρά μας θέσαμε εκ νέου, μετ’ επιτάσεως, το αίτημα για διεξαγωγή debate ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν του debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, το οποίο και συμφωνήθηκε.

Η ΝΔ αρνήθηκε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη.

Η στάση αυτή της ΝΔ γεννά ερωτηματικά.

Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση;

Υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρύψει από το πρόγραμμά της;

Και τι, τελικά, το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας.» αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως «αυτά είναι ερωτήματα που απευθύνονται στη ΝΔ, οφείλουν όμως να προβληματίσουν και κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει το σχέδιο και το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας».

Πηγή