Τι οδήγησε τον Γιώργο Γραμματικάκη στην έξοδο – Το παρασκήνιο και οι παρεμβάσεις

Δεν θα είναι στο ψηφοδελτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Γραμματικάκης όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο facebook. Αντί άλλου όμως σχολίου, από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό πως επικεφαλής θα είναι ο Βασίλης Βασιλικός. Η εξέλιξη δεν θα πρέπει να θεωρείται διόλου τυχαία. 

Όταν έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού και τέως πρύτανη, στο εσωτερικό του κόμματος προκλήθηκαν αντιδράσεις.

Μέρα με την μέρα η υποψηφιότητα αυτή γινόταν και πιο αδύναμη λόγω ακριβώς των πιέσεων που ασκούνταν στο Μέγαρο Μαξίμου απο κομματικά στελέχη μέχρι που δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων άσκησαν σκληρή κριτική για την επιλογή αυτή θυμίζοντας το παρελθόν του Γιώργου Γραμματικάκη. Στα δημοσιεύματα γινόταν λόγος για «σάλο» που έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης η πιθανότητα της υποψηφιότητας ενώ τον αποκαλούσαν «γυρολόγο».

Στην πιθανότητα μάλιστα να «κοπεί» από το ψηφοδέλτιο αναφέρθηκε και δημοσίευμα τοπικού ΜΜΕ θυμίζοντας πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 1996 όταν το όνομα του είχε ακουστεί για το ΠΑΣΟΚ.

Το υπόλοιπο παρασκήνιο που οδήγησε, όπως αποδεικνύεται, σε υπαναχώρηση του Μεγάρου Μαξίμου, αποκαλύπτει ο ίδιος ο Γιώργος Γραμματικάκης ο οποίος σημειώνει ότι επίσημη πρόταση δεν δέχθηκε ποτέ αλλά και ότι μετά τις διαρροές βρέθηκε «σε μια αξιοθαύμαστη πολιτική αρένα χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση ή δική μου πρόθεση».

Στην πολύ προσεκτικά διατυπωμένη ανάρτηση του, πουθενά δεν λέει ότι δεν ήθελε να είναι υποψήφιος. Αντίθετα σημειώνει πως μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα «του εκδήλωσα τις θερμές μου ευχαριστίες μου για την πρόθεση του να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του».

Αρνήθηκε όμως διότι «η παράταση αυτής της εκκρεμότητας φρονώ, του είπα, ότι υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις κινήσεις του».

Ο Γιώργος Γραμματικάκης μάλιστα καρφώνει και εκείνους που το αποκαλούν γυρολόγο κάνοντας λόγο για «άξιες κομματικές περγαμηνές».


Πηγή