Εκτός ψηφοδελτίων τα ηχηρά ονόματα της πολιτικής- Ποια είναι τα επόμενα τους βήματα;

 

Αρκετοί πρώην βουλευτές και ταυτόχρονα ηχηρά ονόματα της πολιτικής ζωής του τόπου μένουν στις φετινές εκλογές εκτός ψηφοδελτίου. Η 7η Ιουλίου επέφερε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό πολλών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Που καταλήγουν λοιπόν οι εν λόγω πολιτικοί μετά την ενεργό πολιτική τους δράση; Ποια είναι τα επόμενα βήματα τους και τι… στρατηγική θα χαράξουν;

Ευάγγελος Βενιζέλος

Με 26 χρόνια συνεχόμενης κοινοβουλευτικής θητείας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε την απόφαση να παρακολουθήσει εκτός βουλής την τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Το πολιτικό διαζύγιο με την Φώφη Γεννηματά δεν ήταν για πολλούς έκπληξη.

Ο ίδιος δηλώνει πως θα παραμείνει “ενεργός πολίτης” κρατώντας, προς ώρας, κλειστά τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις του. Πάντως όπως ξεκαθαρίζει τη συγκεκριμένη περίοδο σκοπεύει να ρίξει το βάρος του στο πολιτικό φόρουμ του “Κύκλου ιδεών”. Αναμένεται να δούμε αν θα συνεχίσει να ασχολείται με τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς.

Πάνος Καμμένος

Εκτός Βουλής θα μείνει ο Πάνος Καμμένος μετά την ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος. Μετά το “ναυάγιο” των Ευρωεκλογών αποφάσισε οι ΑΝΕΛ να μην συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές. Έτσι, ο Π. Καμμένος αυτό το θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις από το μπαρ του υιού του, Ηλία στη Βουλιαγμένη απολαμβάνοντας δροσιστικά κοκτέιλ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος πήρε την απόφαση να απέχει από την πολιτική και να επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του. Ωστόσο ο Π. Καμμένος ενδέχεται να ασχοληθεί και με την νεοσύστατη εταιρεία καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης του υιού του.

Κώστας Κατσίκης- Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Ο Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, που έμειναν χωρίς πολιτική στέγη, φαίνεται πως αναμένουν πρόσκληση ώστε να επιστρέψουν στην γαλάζια παράταξη. Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Καμμένος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σταύρος Θεοδωράκης

Το Ποτάμι ρέει πλέον χωρίς τον Σταύρο Θεοδωράκη στο τιμόνι του, με τον Γιώργο Μαυρωτά να αναλαμβάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις σκέψεις του πρώην προέδρου βρίσκεται και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην μάχιμη δημοσιογραφία από όπου αδιαμφισβήτητα έλειψε.

Αναστάσης Μεγαλομύστακας

Ενώ η θητεία του στην Βουλή ήταν σύντομη, ο νεαρός στην ηλικία βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσης Μεγαλομύστακας αποφάσισε να εγκαταλείψει εντελώς την πολιτική δράση. Όπως λέει ο ίδιος θα επιστρέψει στην οικογένεια του, στις δουλειές του και στην “κανονική ζωή”. Ο πρώην βουλευτής διατηρεί ήδη δύο παιδικούς σταθμούς στις Σέρρες και το επόμενο διάστημα σκοπεύει να ασχοληθεί εντατικά με αυτούς και να τους επεκτείνει.

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου απασχόλησε πολύ την επικαιρότητα με τις ατάκες της. Και ενώ μετακόμισε από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη στον ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν βρίσκεται σε αναζήτηση πολιτικής στέγης καθώς ήδη έγινε μπάλα του πίνγκ πόνγκ με τις εναλλαγές στα κόμματα. Όμως αν οι προσπάθειες της δεν αποδώσουν σύντομα η ίδια δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει στις επιχειρήσεις της. Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί κοσμηματοπωλεία στην Αττική και στα Κύθηρα.

Τασία Χριστοδουλοπούλου

Μετά την προκλητική μετάταξη της κόρης της στην Βουλή, η Τασία Χριστοδουλοπούλου έριξε “μαύρη πέτρα” στον Συριζα ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι υποψήφια με το κόμμα. Με την πολιτική της καριέρα να παίρνει τον κατήφορο, ενδέχεται  στο επόμενο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της στη Νομική παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες.