Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίζει τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο κανάλι «Action 24».

«Σας το λέω ευθύτατα. Είναι άλλες εκλογές αυτές. Το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Διαμορφώσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα σε συνέχεια των όσων είχαμε πει, το οποίο είναι και ρεαλιστικό», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο «Action 24».

«Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά. Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία μετεξέλιξης του φορέα και της συμμαχίας συνεργασίας που έχει γίνει τώρα», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το θέμα των μετατάξεων ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος: «Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν ενώ δεν είναι έτσι γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου. Μας δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή». Ο Νίκος Βούτσης είπε επίσης ότι ως προς τα εργασιακά στη Βουλή υπάρχει πλήρης κανονικότητα σε σχέση με το παρελθόν.

«Το στοιχείο της συγγένειας για υπαλλήλους της Βουλής, ήταν ένα καθεστώς. Παραλάβαμε πλήρως πελατειακό σύστημα στο οποίο δεν υπήρχε θέμα μέσα στην κρίση να σταματήσουμε οποιαδήποτε σύμβαση», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας πως σήμερα δεν υπάρχουν αργομισθίες ή «γκρίζες» περιοχές.

«Εφόσον είναι επαρκές το προσωπικό δεν θα είχα αντίρρηση να σταματήσουν οι αποσπάσεις στη Βουλή», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Πηγή