LIVE: Ο Αλέξης Τσίπρας στον Παυλόπουλο – Προκηρύσσονται και επίσημα εθνικές εκλογές

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας (10/06) ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας προκειμένου να στηρίξει την απόφασή του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αναμένεται να επικαλεσθεί ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη σταθεροποίησής της.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Παυλόπουλο, θα μεταβεί στη συνέχεια, στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός θέλοντας να αφήσει πίσω του το σάλο που προκάλεσαν οι «ρουσφετολογικές» – όπως χαρακτηρίζονται – τροπολογίες, θα αναφερθεί στις διαφορές που έχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό της ΝΔ.

Αναμένεται να μιλήσει για 500.000 νέες θέσεις εργασίας σε βάθος τετραετίας, για μείωση φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα, για προσέλκυση νέων επενδύσεων ενώ, δεν αποκλείεται να υποσχεθεί και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο πρωθυπουργός βλέποντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα είχε χαθεί η επαφή των κυβερνητικών στελεχών με την κοινωνία, θα ζητήσει να βγουν όλοι στους δρόμους ώστε να ακούσουν τα παράπονα του κόσμου και να εξηγήσουν με ποιον τρόπο μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση σε περίπτωση που εμπιστευτούν μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή