Φίλης για Βενιζέλο: «Ακατανόητη η απόφαση της Φώφης»

Έναν απροσδόκητο υποστηρικτή βρήκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός βουλευτής και πρώην υπουργός πήρε θέση κατά της απόφασης της Φώφης Γεννηματά τασσόμενος – πολιτικά- στο πλευρό του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Έβλεπα τους εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ το βράδυ των εκλογών. Ορισμένοι ήταν πιο χαρούμενοι από τους εκπροσώπους της ΝΔ. Το κόμμα τους είχε επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι είναι ικανό μόνο για χαμηλές μονοψήφιες επιδόσεις και απορούσα που έβρισκαν τόση ικανοποίηση και κληρονομημένη από τα παλιά, οίηση και αλαζονεία» σχολίασε ο Νίκος Φίλης ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτήρισε «ακατανόητη απόφαση να εκπαραθυρώσουν τον κ. Βενιζέλο» την στιγμή που κρατούν «ακέραιη την δική του πολιτική σύλληψη περί ‘’στρατηγικής ήττας’’ της Αριστεράς. Παρεμπιπτόντως την ίδια άποψη έχουν πρωτοδιατυπώσει οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης και με πολύ πιο ωμό και χυδαίο τρόπο διάφοροι ακροδεξιοί τύπου Σκαλούμπακα».

«Μα, αν είναι αυτή η πολιτική τους γιατί να διώξουν τον κ. Βενιζέλο που ως εμπνευστής της και κλάσεις πιο ικανός από την κυρία Γεννηματά την εκφωνεί καλύτερα, αναρωτήθηκα. Νομίζω, ότι, η απάντηση είναι μάλλον απλή και πέρα από «στρατηγήματα» περί μείωσης του συσχετισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ» εξηγεί ο πρώην υπουργός και συνεχίζει: «Στις εκλογές που έρχονται το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με βαριά ήττα και η υπό την κυρία Γεννηματά ηγετική ομάδα, απαλλάσσεται από ένα πρόσωπο του βεληνεκούς του κ. Βενιζέλου, ώστε, να μην τεθεί θέμα μετεκλογικής αμφισβήτησής της. Κι εδώ θέλω να σημειώσω ως δείγμα του δικού μας πολιτικού ήθους ότι την αποχαιρετιστήρια ομιλία του κυρίου Βενιζέλου ενός σημαντικού πολιτικού αντιπάλου την παρακολούθησαν και την χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο ένας από το κόμμα του. Από αυτή την πολιτική και ανθρώπινη μικρότητα που επέδειξαν απέναντι στον πρώην αρχηγό τους οι κύριοι του ΚΙΝΑΛ, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο βαθιά και πολυεπίπεδη είναι η κρίση και η κατάπτωση αυτού του χώρου».

Όσον αφορά την πιθανή συνεργασία των δύο κομμάτων σημείωσε πως «εμείς δεν επιθυμούμε τη μονοκομματική έκφραση του δημοκρατικού-προοδευτικού χώρου. Επιστρέφοντας στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα επιδιώκουμε κανονικές σχέσεις προγραμματικού διαλόγου και αντιπαράθεσης με όμορους πολιτικούς χώρους. Όμως, στις συμμαχίες όπως και στο τανγκό χρειάζονται δύο. Και πολύ φοβάμαι ότι στο σημερινό εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, υπό τον άνοστο τίτλο ΚΙΝΑΛ, υπάρχουν πολλοί και πολλές που θέλουν να πλαισιώσουν ακόμη και ως έσχατοι του χορού την τραγωδία που ετοιμάζεται να ανεβάσει μετά τις 7 Ιουλίου ο κ. Μητσοτάκης αν ο ελληνικός λαός του παραχωρήσει το ‘’θέατρο’’».


Πηγή