Βολές Τσακαλώτου σε ΝΔ: «Επενδύετε στην καταστροφολογία – Το αφήγημά σας τελείωσε»

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την επένδυσε στην καταστροφολογία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Κάθε φορά που σας βλέπω θα έχω νέα θετικά οικονομικά στοιχεία», είπε και απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Γυρίστε στην Πειραιώς (σ.σ. τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ) και ξανασχεδιάστε κάτι που προσομοιάζει με οικονομικό και πολιτικό αφήγημα». Συνέχισε δε, στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας: «τα λόγια της καταστροφολογίας, μετριούνται και έρχονται πίσω».

Ο υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παράταση της σύμβασης του Ελευθέριος Βενιζέλος, ανέφερε ότι οι τράπεζες πάνε καλά και σχολίασε καυστικά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Γιάννη Μανιάτη από τη ΔΗΣΥ. «Νομίζω ότι πρέπει να με διακόπτεται όταν έχετε κάτι να πείτε, δηλαδή μετά από δέκα χρόνια», είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή η ανεργία έπεσε 18.5% από 21% που ήταν το 2017, ενώ η Κομισιόν αναθεωρεί προς το καλύτερο τα στοιχεία για την ανάπτυξη. «Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2%, το 2019 θα πάει στο 2.2% και το 2020 θα αγγίξει το 2.3%», είπε και πρόσθεσε πως «αναμένεται να έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη από το μέσο όρο της ευρωζώνης και οι προβλέψεις για εμάς βελτιώνονται ενώ για τους άλλους επιδεινώνονται».

Επίσης, παρατηρείται αύξηση στις εξαγωγές, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η οικοδομική δραστηριότητα παρουσιάζει το Ιανουαρίου- Νοεμβρίου αύξηση 11,9%.

Πηγή