Πρωτόπαπας: Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα στηρίξει Παυλόπουλο για δεύτερη θητεία

Αρνητικός ως προς την ανανέωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εμφανίσθηκε την Πέμπτη (14/02/2019) ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Πρωτόπαπας, τονίζοντας ότι στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής το κόμμα του θα προτείνει δικό του υποψήφιο.

Στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο», προσθέτοντας ότι θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας «υποψήφιος από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μπούμε σε ονόματα», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτήρισε «παραβίαση του Συντάγματος την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό».

Σε σχέση με την αναθεώρηση του άρθρου 16, δήλωσε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, τα οποία θα πρέπει να υπόκεινται σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Για την υπόθεση της Siemens και την απολογία Τσουκάτου, τόνισε ότι τα οικονομικά του κόμματος ήταν πρόβλημα, το οποίο διορθώθηκε ριζικά και με απόλυτη διαφάνεια.

«Ζούμε πλέον με αυτά που έχουμε», υπογράμμισε και ανέφερε ότι «οι οφειλές του κόμματος προς τις τράπεζες αποπληρώνονται μετά από ρύθμιση που έγινε.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή