Ποτάμι: Δίνουν «γραμμή» στους 85.000 ψηφοφόρους για τις 7 Ιουλίου

Με την απόφασή του να μην κατέβει στις εθνικές εκλογές, το Ποτάμι αφήνει άστεγους περίπου 85.000 ψηφοφόρους που επέλεξαν το κόμμα στις Ευρωεκλογές.

Ο μεταβατικός πρόεδρος όμως του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς έδωσε γραμμή καλώντας τους να συμμετάσχουν κανονικά στις εκλογές. Με τα κριτήρια που πρεσβεύει το Ποτάμι, όπως είπε.

Τι σημαίνει αυτό; «Με γνώμονα τις φιλοευρωπαϊκές, φιλελεύθερες, προοδευτικές προτάσεις, όπως έκανε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια στο προοδευτικό, φιλελεύθερο κέντρο, για μία δημιουργική Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά είπε εξηγώντας πως «ο καθένας μπορεί να το μεταφράσει αυτό ανάλογα με τον συντελεστή βαρύτητας που δίνει στα κριτήρια αυτά. Αν πει ότι το Ποτάμι ήταν πιο κοντά στην ΝΔ στα θέματα οικονομίας και Παιδείας και τα θεωρεί σημαντικά, μπορεί να ψηφίσει ΝΔ. Αν πει ότι στα θέματα κοινωνικής συνοχής και δικαιωμάτων ήταν πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι μας δεν είναι εντός μίας στρούγκας, να τους υποδείξουμε τι θα ψηφίσουν. Θα τους πούμε ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίχθηκε το Ποτάμι και με βάση αυτά θα πάνε στην κάλπη».

Πηγή