Πρόκληση από το ΚΙΕΦ: Είμαστε τουρκικό κόμμα, είμαστε εθνική μειονότητα

Δεύτερη πρόκληση σε μόλις 24 ώρες από την πρόεδρο του ΚΙΕΦ στη Ροδόπη. Μετά τις δηλώσεις της στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο οποίο η Τσιγδέμ Ασάφογλου υποστήριξε πως το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας είναι τούρκικο, επανήλθε για να συμπληρώσει πως η μουσουλμανική μειονότητα είναι «εθνική και θρησκευτική», δηλαδή τούρκικη.

«Kάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας”» είπε χαρακτηριστικά στο τουρκικό πρακτορείο συμπληρώνοντας πως «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη».

Στις ευρωεκλογές, το ΚΙΕΦ ήταν πρώτο τόσο στην Ξάνθη, όσο και στη Ροδόπη. Στην Ξάνθη, το μειονοτικό κόμμα συγκέντρωσε 25,05%, με δεύτερη τη ΝΔ με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη το ποσοστό που πήρε ήταν 38,01%, έναντι 18,32% της ΝΔ που ακολούθησε.

Στις νεότερες δηλώσεις της αυτή τη φορά στην τηλεόραση του Open επανέλαβε πως «είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους και αυτή τη στιγμή η πρόεδρος του κόμματος είναι μια Τουρκάλα».

Η αυτοπροσδιοριζόμενη ως Τουρκάλα επικεφαλής του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, σε ερώτηση για το να νιώθει πατρίδα της την Ελλάδα, απάντησε: «Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Η σημαία μου είναι η ελληνική, η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική. Απλά, ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».


Πηγή