Αποτελέσματα εκλογών 2019: Γιατί δεν θέλει συνεργασία με τον Λαφαζάνη ο Βαρουφάκης

Τέλος στα σενάρια συνεργασίας ΜεΡΑ25, ΛΑΕ και Πλεύσης Ελευθερίας έβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρώτη συνέντευξη τύπου μετά τις εκλογές.

Ήδη από το βράδυ των εκλογών, κυκλοφόρησε σενάριο συνεργασίας των τριών κομμάτων με στόχο το 3% στις εθνικές εκλογές. Τα τρία κόμματα αθροιστικά έλαβαν λίγο πάνω από 5% στις ευρωεκλογές.

Στο σενάριο αυτό όμως έβαλε τέλος ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν διαφορετικές θέσεις ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στην θέση της ΛΑΕ για έξοδο από την ΕΕ και το ΕΥΡΩ, σε αντίθεση με το ΜεΡΑ25 που «είμαστε ευρωπαίοι διεθνιστές».

Επίσης αντιτάχθηκε με την λογική της σεισάχθειας αλλά και στο σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» λέγοντας πως η Μέρα 25 έχει άλλες προγραμματικές προτάσεις.

Υποστήριξε ότι «το ΜέΡΑ25 αποτελεί την ανερχόμενη προοδευτική δύναμη που καλείται να σηκώσει την ευθύνη της πραγματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο μνημονιακό, νεοφιλελεύθερο αφήγημα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ». Συμπλήρωσε πως στις επόμενες εκλογές «χαμένη πραγματικά ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ» όπως και ότι «η ψήφος για την σημερινή ηγεσία της ΝΔ είναι ψήφος υπέρ της τελικής παλινόστησης της πιο σαθρής, επιθετικής και μίζερης ολιγαρχίας».

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως δεν θα ζητήσει επανακαταμέτρηση ψήφων.


Πηγή