Υπέρ του Τίμερμανς για την προεδρία της Κομισιόν τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Τον Φρανς Τίμερμανς όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του λίγο πριν τις εκλογές, στήριξε ο Αλέξης Τσίπρας για την προεδρία της Κομισιόν

Η επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του προέδρου της Κομισόν, δεν ενώνει την Ευρώπη και θα είναι μια αρνητική εξέλιξη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ως εκ τούτου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει προοδευτικό υποψήφιο και έδωσε στήριξη στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς, εφόσον είναι ο πρώτος στη διαδικασία, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα πρόσωπα αλλά και το πρόγραμμα, δηλαδή, τέλος στη λιτότητα, κοινωνική Ευρώπη, κλιματική αλλαγή.

Προσερχόμενος στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων έκανε σαφείς τις προθέσεις του δηλώνοντας πως «θα τοποθετηθώ στο πλευρό εκείνων των ηγετών που θα προτείνουν να αποφευχθεί ως επιλογή για την προεδρία της Κομισιόν η επιλογή του ΕΛΚ που υπέστη πολύ μεγάλη μείωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».


Πηγή