Εκλογές 2019: Η επόμενη ημέρα απαιτεί μόνιμα μέτρα για όλους

Εκλογές 2019: Λίγες ώρες πριν από τις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός βιώνει έναν ακόμη εμπαιγμό από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσά που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας για την ενίσχυση των συνταξιούχων, τελικά κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έτσι, αυτό που στα λόγια χαρακτηρίστηκε «13η σύνταξη», στην πράξη αποδεικνύεται ένα κουτσουρεμένο εκλογικό επίδομα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μάταια να περιορίσει την επερχόμενη ήττα του.

Του Χριστόφορου Μπουτσικάκη*

Τα ψέματα, όμως, τελειώνουν και όταν κλείσουν οι κάλπες η κυβέρνηση θα λάβει μια ηχηρή απάντηση από τον ελληνικό λαό για τα αχρείαστα βάρη που του επέβαλε μέσω της αβάσταχτης φορολογίας. Ταυτόχρονα, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, οι πολίτες θα καταδικάσουν και δύο τοξικές πρακτικές που έφερε στην οικονομική διαχείριση ο ΣΥΡΙΖΑ: τις μεροληπτικές ρυθμίσεις που διχάζουν τον ελληνικό λαό και την απόπειρα εξαπάτησής του με μέτρα προσωρινού χαρακτήρα προς εξυπηρέτηση της πολιτικής συγκυρίας.

Φιλοδοξία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να συγκροτήσει μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει ότι οι ελαφρύνσεις που θα καταθέσει στη Βουλή, αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές, δεν θα στοχεύουν σε μια μικρή μερίδα αλλά σε όλους τους φορολογουμένους. Η απαράδεκτη και κυνική πρακτική της «διανομής της μιζέριας» που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικατασταθεί από άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση κάθε αδικίας. Η αναγκαία στήριξη των αδύναμων δεν μπορεί να περνά άλλο μέσα από την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης «α λα Τσίπρα». Αντίθετα, η ΝΔ θα σταθεί πλάι σε όσους έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα θα επιστρέψει στην ελληνική οικογένεια και στη μεσαία τάξη όλα όσα συνεχίζει να της παίρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4 χρόνια.

Στην πολιτική, όμως, δεν έχει μόνο αξία ο στόχος αλλά και η μέθοδος. Είναι προφανές λοιπόν ότι με μπαλώματα και εκλογικά βοηθήματα δεν ασκείται κοινωνική πολιτική. Ούτε, μπορεί να υπάρχει ισχυρή ανάπτυξη σε μια οικονομία όπου οι πολίτες αδυνατούν να προγραμματίσουν το μέλλον τους και οι επενδυτές αγνοούν σε ποιο φορολογικό περιβάλλον θα λειτουργήσουν.

Σε αντίθεση με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που εννοεί αυτά που λέει, δεσμεύεται από τώρα για τη μείωση του αφορολόγητου που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Θα το κάνει, μάλιστα, στην αρχή της θητείας του και όχι προεκλογικά. Επιπλέον, θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ για όλους στο πλαίσιο ενός μέτρου που θα φέρει ελάφρυνση 150 έως 200 ευρώ το χρόνο σε κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου και πάνω από όλα θα προβεί σε δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, ρίχνοντάς τον στο 9% από 22% που ισχύει σήμερα.

Η επόμενη σελίδα για την οικονομία της χώρας μας δεν χρειάζεται προεκλογικά τρικ αλλά περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους, καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, λιγότερους φόρους και νέες επενδύσεις. Αυτή τη νέα σελίδα θα τη γράψουμε όλοι μαζί!

*Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019


Πηγή