Αποτελέσματα εκλογών 2019: Χαρίτσης – Φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο τη διαδικασία

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές 2019, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, λίγο μετά τις 20:00 της Κυριακής (26/05/2019) ανακοίνωσε ότι η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά σε όλη την Επικράτεια και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Ο υπουργός είπε ότι εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν στις κάλπες συμμετέχοντας «στην πιο σύνθετη και απαιτητική εκλογική διαδικασία που κλήθηκε να διοργανώσει το ελληνικό κράτος», καθώς για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν σε τέσσερις κάλπες και μάλιστα με σταυρό.

Σημείωσε ακόμα «φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο την διαδικασία», καθώς υπήρξε συνεργασία εδώ και αρκετούς μήνες του υπουργείου Εσωτερικών με τις δικαστικές αρχές, τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Χαρίτσης μίλησε για τα προβλήματα που προέκυψαν αλλά όπως διευκρίνισε ήταν σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα, που όπως είπε αντιμετωπίστηκαν «χάρη στις σαφείς οδηγίες που δόθηκαν και κυρίως χάρη στην ωριμότητα και την κατανόηση που επέδειξαν οι πολίτες».

«Η άριστη ανταπόκριση όλων των στελεχών μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε θέση να οργανώσει αντίστοιχες απαιτητικές διαδικασίες στο μέλλον ».

Νωρίτερα, ο Άρειος Πάγος είχε δώσει οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Χαρακτηριστικά, στο Ρέθυμνο δόθηκε παράταση για 15 λεπτά σε τέσσερα τμήματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συμμετοχή ήταν πολύ πιο μεγάλη από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή την ώρα όλα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την αποδοχή των αποτελεσμάτων από κάθε τμήμα ξεχωριστά μέσω διαδικτύου προς την Περιφέρεια, όπου όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονται στις θέσεις τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019


Πηγή