Εκλογές 2019: Παράταση στις κάλπες με οδηγία του Άρειου Πάγου

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Παράταση στην εκλογική διαδικασία θα δοθεί σε αρκετά εκλογικά τμήματα λόγω των ουρών που παρατηρούνται και της χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο μεγάλος όγκος των ψηφοφόρων δεν είχε επισκεφθεί το εκλογικό του τμήμα μέχρι αργά το μεσημέρι ενώ οι ουρές που δημιουργήθηκαν λειτούργησαν αποτρεπτικά με αποτέλεσμα κάποιοι να αποχωρήσουν για να επιστρέψουν αργότερα.

Πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών από νωρίς εξήγησαν πως επαφίεται στον δικαστικό αντιπρόσωπο ανά περίπτωση να αποφασίσει κρίνοντας από το πλήθος των ψηφοφόρων που θα περιμένει στην ουρά. Η εκλογική νομοθεσία του δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Θυμίζεται ότι λόγω των τριπλών εκλογών οι εκλογείς ψηφίζουν σε δύο διαφορετικά τμήματα και σε συνολικά τέσσερις κάλπες. Στους δήμους όπου δεν υπάρχει κοινοτικό ψηφοδέλτιο οι κάλπες μειώνονται σε τρεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019


Πηγή