Εκλογές 2019: Τα ευτράπελα της κάλπης – Οι «γκάφες» και τα… παράξενα της εκλογικής αναμέτρησης

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι κάλπες έκλεισαν, ωστόσο, μας χάρισαν απολαυστικές στιγμές γέλιου!

Ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι πλέον γεγονός. Εκατομμύρια συμπολίτες μας πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, με τα ευτράπελα φυσικά να μην λείπουν από τα εκλογικά κέντρα.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα… highlight και σας τα παρουσιάζουμε!

Η απίθανη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο γιο του λίγο πριν ψηφίσει!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε λίγη ώρα στο προαύλιο του σχολείου, βγάζοντας φωτογραφίες και χαιρετώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και ήθελε μία selfie μαζί του.

Στις 10:45 μπήκε στο εκλογικό τμήμα και στις 10:49 συνοδευόμενος από τον γιο του, μπήκε για να ψηφίσει για τις εκλογές 2019

Μόλις βγήκε από το παραβάν των ευρωεκλογών πλησίασε τον Κωνσταντίνο και ψιθύρισε στο αυτί του κάτι που έκανε τους πάντες να ξεσπάσουν σε γέλια!

«Τι θα ψηφίσεις;», ήταν η ερώτηση με τα γέλια να είναι ασταμάτητα!

Καυγάς για το… πόσοι θα μπουν στο παραβάν!

Άναψαν τα αίματα μέσα σε εκλογικό κέντρο του Ηρακλείου, όταν 90χρονος, πήγε να ψηφίσει συνοδεία του γιου του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο γιος επέμεινε να συνοδεύσει τον πατέρα του και μέσα στο παραβάν, επικαλούμενος προβλήματα υγείας του υπερήλικα.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος του απάντησε ότι κάτι τέτοιο το απαγορεύει ο νόμος και ότι όλοι μπαίνουν μόνοι μέσα στο παραβάν.

Η ένταση δεν άργησε να έρθει, η μία κουβέντα έφερε την άλλη και ο γιος του υπερήλικα, σύμφωνα πάντα με αυτόπτες μάρτυρες, έπιασε τον δικαστικό αντιπρόσωπο από το πουκάμισο!

Ευτυχώς χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά και του αστυνομικού που είχε υπηρεσία στο εκλογικό κέντρο, το επεισόδιο έληξε χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος προβλέπει ότι σε περιπτώσεις με ηλικιωμένους ή άτομα με κινητικά προβλήματα, επιτρέπεται να τα συνοδεύσει το παραβάν, μόνο, ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Από την εκκλησία στο εκλογικό κέντρο

Από την εκκλησία, και μετά το γάμο και την βάπτιση του παιδιού τους, ο Κώστας Νιφόρας και η σύζυγος του Δήμητρα βρέθηκαν στην κάλπη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, oι νεόνυμφοι βρέθηκαν στοεκλογικό τμήμα στο Φαραί και πραγματικά όσοι τους ειδαν έμειναν άφωνοι με τις ευχές να πέφτουν «βροχή»!

Ψήφισαν σε παράγκα στην Ηλεία!

Σε ένα διαφορετικό «εκλογικό κέντρο» διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στον Σταφιδόκαμπο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, λόγω ακαταλληλότητας του σχολείου, το οποίο είχε επιλεγεί ως εκλογικό κέντρο.

Όπως αναφέρει το Patrisnews.com, το κτίριο εμφάνιζε αρκετές ακαταλληλότητες, με κύριο πρόβλημα τις μεγάλες ρωγμές στο εσωτερικό του, αποτέλεσμα της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρουσιάζεται στην περιοχή.

Για τον λόγο αυτό, ο δικαστικός αντιπρόσωπος κίνησε διαδικασίες, ώστε να βρεθεί λύση για να διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία. Το πρόχειρο «εκλογικό κέντρο» στήθηκε στο αίθριο του δημοτικού σχολείου.

Θεσπρωτία: Του… έφαγε το αυτί!

Σύμφωνα με το thespro-news.com, το επεισόδιο ξέσπασε ότανλογομάχησαν ένας υποψήφιος τοπικός σύμβουλος και ο πατέρας ενός άλλου υποψηφίου και αντιπάλου. Αμέσως μετά, ο γιος του δεύτερου, συνεπλάκη με τον πρώτο. Οι δύο πλευρές ισχυρίζονται δύο διαφορετικά πράγματα.

Ο πρώτος ισχυρίζεται ότι ο δεύτερος έπεσε πάνω του με το μηχανάκι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο αυτί και χρειάστηκε να επισκεφθεί το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και οι γιατροί να ράψουν τα τραύματά του.

Η άλλη πλευρά ισχυρίζεται πως δεν έπεσε πάνω στον πρώτο σκόπιμα, αλλά ότι συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθούν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές και το περιστατικό έχει δυναμιτίσει το κλίμα σε όλο το χωριό της Νέας Σελεύκειας.

Ολυμπιακό… τρολάρισμα!

«Ψηφοδέλτιο» με ερυθρόλευκο άρωμα… υποβιβασμού εμφανίστηκε σε εκλογικό κέντρo και ήδη κάνει θραύση στο διαδίκτυο!

Από νωρίς το πρωί οι Πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για να στείλουν τα δικά τους μηνύμα τόσο στις Ευρωεκλογές 2019 και στις Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές 2019, ωστόσο, δεν έλειψε και το πικάρισμα για τον Ολυμπιακό που υποβιβάστηκε στην Α2!

Εκλογές ή παραλία;

Παρ’όλο που σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου, διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και οι ευρωεκλογές, πολύς κόσμος επέλεξε να πάει για μπάνιο, καθώς η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Τη στιγμή που οι υποψήφιοι των εκλογών έχουν αγωνία για τα αποτελέσματα, πολλοί είναι οι πολίτες που στο δίλημμα «κάλπες ή παραλία», διάλεξαν τις βουτιές στη θάλασσα και πολλές παραλίες της Αττικής, έχουν αρχίσει από το πρωί να γεμίζουν με κόσμο.

Αρκετός κόσμος πήγε να ψηφίσει νωρίς το πρωί και στη συνέχεια επέλεξε τις παραλίες για να δροσιστεί αφού οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν πως ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 32 βαθμούς τοπικά.

Ψηφοφόρος ετών… 103

Στα 103 της χρόνια η κ. Ιουλία Κατσαδήμα από τα Ιωάννινα πήγε να ψηφίσει θεωρώντας το διπλό καθήκον. Καθήκον απέναντι στην πόλη που έζησε και υποχρέωση στη μνήμη του συζύγου της. Σύζυγός τηςυπήρξε ο Σπύρος Κατσαδήμας, μία εμβληματική προσωπικότητα που υπηρέτησε τα Ιωάννινα από το αξίωμα του Δημάρχου.

Σε ηλικία 103 ετών, με «άρωμα» πραγματικής αρχόντισσας και συνοδευόμενη από τη νύφη της, η κ. Ιουλία τους άφησε όλους άφωνους στο εκλογικό τμήμα όπου προσήλθε να ψηφίσει το πρωί της Κυριακής (26/05/2019). Ψήφισε στο 291ο στην περιοχή της Κιάφας, περήφανη και ικανοποιημένη που ήταν εκεί για να επιλέξει τον επόμενο δήμαρχο της πόλης.

Κιλκίς: Τους κλείδωσε μέσα!

Ένας εκλογικός αντιπρόσωπος κόμματος είχε τρομερά παράπονα από την τη δικαστική αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα διαφωνούσε με τη διαδικασία της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα τα πράγματα να λάβουν μεγάλες διαστάσεις.

Ο εκλογικός αντιπρόσωπος ήταν σε κατάσταση αμόκ, που πήρε τα κλειδιά και κλείδωσε στη δικαστική αίθουσα όσους θεωρούσε υπεύθυνους.

Μέλος της εφορευτικής επιτροπής πάντως γνώριζε ότι υπήρχαν και εφεδρικά κλειδιά, με αποτέλεσμα να αποδράσουν, ενώ λίγο αργότερα «δράστης» να συνελήφθη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019


Πηγή