Δημοτικές εκλογές 2019: Πόσο θα μας κοστίσουν

Φάκελοι, χαρτί για ψηφοδέλτια και παραβάν. «Συστατικά» απαραίτητα για κάθε προσφυγή στις κάλπες, που όμως κοστίζουν ακριβά. Συγκεκριμένα, οι προμήθειες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ξεπεράσουν τα  το ποσό των 75 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι δαπάνες αυτές συμπεριλήφθηκαν και στον προϋπολογισμό του 2019 υπό τον τίτλο «Πιστώσεις υπό κατανομή».

Ένα από τα μεγάλα κόστη των φετινών εκλογών έχει να κάνει με την προμήθεια 106.000 καλπών για τις οποίες όπως έγινε γνωστό κόστισαν 12.223.920,00 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης πως ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, είχε αναφέρει πως τα εκλογικά τμήματα αναμένεται να αυξηθούν κατά 80%, από 23.000, που είναι σήμερα, σε 41.000, γεγονός που ανεβάζει επίσης το κόστος.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν από εκλογές, επισημαίνουν ότι το κονδύλι των 75 εκατ. δεν είναι επαρκές και εκ των πραγμάτων θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 εκατ. ακόμη. Γι’ αυτό φταίει η αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων, προκειμένου να επιτευχθούν τα χρονικά όρια της διαδικασίας.

Πάντως, το ότι στήνονται μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, είναι… οικονομικό. Καθώς το 2015, όταν στήθηκαν τρεις φορές κάλπες (δύο εθνικές εκλογές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο, και το δημοψήφισμα τον Ιούνιο) ξεχωριστά, το συνολικό ποσό ξεπέρασε τα 115 εκατομμύρια ευρώ!

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για εκλογές 2019


Πηγή