Ιωακείμ Καλλιβρούσης: “Καθαριότητα, πράσινο, προσβασιμότητα και ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας”

Πολυπράγμων, δημιουργικός και δυναμικός ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης ξέρει να μάχεται για τους στόχους του. Ως πρόεδρος της «Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας» εκπροσωπεί 170.000 γονείς των 85.000 μαθητών που πηγαίνουν σε Ιδιωτικά Σχολεία σε όλη τη Ελλάδα. Πολλοί θα τον θυμούνται εξαιτίας του αγώνα που κατέβαλε για την κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία και στα φροντιστήρια το 2005.

Φέτος στις δημοτικές εκλογές ο κ. Καλλιβούσης θα δώσει μια ακόμα μάχη, εκλογική αυτή τη φορά στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη. Γεμάτος όνειρα και δράσεις ξέρει τι θέλει και μπορεί να τα εφαρμόσει όταν εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηνών. Με πολλή δουλειά, γνώσεις και εμπειρία μπορεί μαζί με τους Αθηναίους να λύσει καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Όπως λέει ο ίδιος, «θέλω να κάνω τη ζωή του δημότη πιο εύκολη, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας και τους πόρους ΕΣΠΑ, δίνοντας παράλληλα πραγματική αξία στις υπηρεσίες του Δήμου που πληρώνει εκείνος. Γιατί υπάρχει σχέδιο για το πώς να θεσμοθετήσουμε την πρότυπη γειτονιά μέσα από τις 129 γειτονιές και τις 38 συνοικίες της πόλης μας, δίνοντας λόγο στους δημότες και επαναφέροντας την χαμένη αξιοπρέπεια στις σχέσεις Δήμου με τους πολίτες, αλλά και λογοδοτώντας καθημερινά σε αυτούς.»

Ας δούμε αναλυτικά τι ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε τον φιλελεύθερο.

1-κ.Καλλιβρούση σας γνωρίσαμε  μέσα από έναν πολύ σημαντικό αγώνα σας με αίσια έκβαση  Καταφέρατε ως Πρόεδρος της «Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας» να αποδείξετε με συντονισμένες δράσεις και ουσιαστικά επιχειρήματα πως το δικαίωμα στη μόρφωση δεν είναι ‘’είδος πολυτελείας’’ για λίγους κι έτσι πετύχατε  την κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια

Πολλά παιδιά θα είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν αξιόλογα σχολεία αν δεν είχε συμβεί αυτό το 2015 και φθάσαμε σήμερα στο 2019 να σας βλέπουμε ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο πλευρό του κ.Μπακογιάννη για την ‘’Αθήνα Ψηλά’’. Αυτό το βήμα στην τοπική αυτοδιοίκηση με ποιους στόχους σας συνδέεται ;

Η πετυχημένη παρέμβαση που πετύχαμε με την ανατροπή της παράλογης επιβολής ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά σχολεία το 2015, αλλά και η συνεχής εμπλοκή μου σε εξαιρετικές δράσεις που αφορούν τα παιδιά μας αλλά και τους γονείς μέσα από τους Συλλόγους Γονέων τα 4 τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το κάλεσμα του Κώστα Μπακογιάννη για να σηκώσουμε την ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ, όπως δηλαδή είναι μέσα στην καρδιά και τη ψυχή μας, με οδήγησε να πάρω την απόφαση (χωρίς να είμαι πολιτικός) να εκτεθώ για πρώτη φορά στο πλευρό του, ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Ξέρετε για εμάς τους απλούς κατοίκους αυτής της πόλης, που ζούμε, εργαζόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, φροντίζουμε τους γονείς μας, αγωνιούμε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε με τους γείτονές μας για την καθημερινότητα στην Αθήνα μας,  η δημόσια έκθεση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από την άλλη πλευρά εάν θες να είσαι ενεργός πολίτης, εάν θέλεις να δείξεις με το δικό σου παράδειγμα στα παιδιά σου, πως  δεν πρέπει να είναι αδιάφορα για τα «κοινά» και κυρίως για την πόλη που ζουν, τότε παίρνεις την απόφαση να εμπλακείς.

2-Έχετε σπουδές στα Παιδαγωγικά, στη Φυσική ,μεταπτυχιακό MBA σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της διαφήμισης πέρα από τις υπόλοιπες πλούσιες φιλεκπαιδευτικές σας δράσεις. Που και πως θα μπορούσατε λοιπόν να προσφέρετε στο Δήμο Αθηναίων με δεδομένο το υπόβαθρο σας ;

Πιστεύω ότι σε όλα τα σημεία που σχετίζονται με τα παιδιά και τους γονείς, τα σχολεία, τον πολιτισμό και την επικοινωνία,  η πολύχρονη εμπειρία μου θα μπορούσε να βοηθήσει το Δήμο να υλοποιήσει τις πολύ καλά σχεδιασμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στο εξαιρετικά λεπτομερές, οργανωμένο, τεκμηριωμένο, απόλυτα κοστολογημένο και επακριβώς χρονοδιαγεγραμμένο πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει και παρουσίασε ο Κώστας Μπακογιάννης την Τετάρτη 17/4/2019 στο Ωδείο Αθηνών και που μπορούν οι δημότες να βρουν στο site του συνδυασμού μας ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ.

3-Είναι σήμερα ο Δήμος Αθηναίων φιλικός για τα παιδιά και τους νέους ;Τι βλέπετε μέσα από τα δικά σας μάτια και μέσα από τις αφηγήσεις και τα αιτήματα των πολιτών;

 Φυσικά υπάρχει έλλειμμα στην ποιότητα ζωής που έχουν τα παιδιά και οι νέοι, σήμερα στην Αθήνα μας. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε τα ίδια τα παιδιά, οι νέοι, αλλά και γονείς αυτής της πόλης, μέσα από τις ατελείωτες ώρες συζήτησης που έχω μαζί τους, τους τελευταίους μήνες. Μοιράζομαι σκέψεις και ιδέες και κυρίως ακούω αυτά που θέλουν να πουν, προσπαθώντας να βρούμε απαντήσεις και υλοποιήσιμες λύσεις στα προβλήματα που εκείνοι υποδεικνύουν. Για παράδειγμα έχουμε προβλέψει τη λειτουργία  απόσταση 15min από κάθε σπίτι να υπάρχει χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας. Ακόμα θα στηρίξουμε τα παιδιά με μαθησιακές ή άλλες ιδιαιτερότητες και με δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού , αλλά σχεδιάζουμε και δράσεις επιμόρφωσης και υποστήριξης για τους γονείς (ημερίδες, συμβουλευτική, διάγνωση προβλημάτων στην προσχολική ηλικία). Επιπλέον θα αξιοποιήσουμε τους χώρους των σχολείων για να πολιτιστικές δράσεις της γειτονιάς. Τέλος προβλέπουμε την αύξηση, αναβάθμιση και φύλαξη των παιδικών χαρών, και των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας για κοινές δράσεις γονέων και παιδιών.

4-Τι σας έκανε να πείτε το ‘’ναι ‘’ στην τοπική αυτοδιοίκηση ;

Οι πρώτες σκέψεις σας όταν δεχθήκατε την πρόταση να είστε υποψήφιος ποιες ήταν και πως νιώθετε σήμερα που πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση;

Πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να είμαστε «νοικοκυραίοι στο σπίτι μας». Έτσι κι εγώ γεννημένος και μεγαλωμένος στο Κουκάκι, πηγαίνοντας σχολείο στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο στην Πλάκα, τριγυρνώντας έφηβος στο Θησείο και στου Ψυρρή και κατοικώντας με τα παιδιά μου στο Ν.Κόσμο είμαι ένας δημότης της μαγικής μας Αθήνας που θέλω να βοηθήσω να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής στην πόλη μου μέσα από τον «Πολιτισμό της Καθημερινότητας»  με κυρίαρχα θέματα την καθαριότητα, το πράσινο, την προσβασιμότητα και φυσικά την ασφάλεια στις γειτονιές και στις συνοικίες που ζούμε όλοι μας, τα παιδιά μας, οι οικογένειές μας. Από την άλλη πλευρά ο εξαιρετικά πετυχημένος εδώ και 10 χρόνια αυτοδιοικητικός Κώστας Μπακογιάννης με την τεράστια εμπειρία του, την εργατικότητα, την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του, αλλά κυρίως με το κέφι και το όραμά του για μια Αθήνα που αξίζουμε όλοι, έδρασε καταλυτικά στην απόφασή μου να συμμετέχω στην ομάδά του που θα πάει την ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ!

5-Ανεξαρτήτως αποτελέσματος τι θα λέγατε πως μάθατε από την προεκλογική σας εκστρατεία;

Εάν απλοί πολίτες (όπως στη δική μου περίπτωση) που πετυχαίνουμε πράγματα σε αυτά που προσπαθούμε, δεν εμπλακούμε στην βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης μας και είμαστε μόνο στείροι παρακολουθητές της πραγματικότητας και απόλυτοι κριτές των πάντων, οι γειτονιές, οι πόλεις αλλά και η πατρίδα δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Γι αυτό πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να δώσουν τη ψήφο τους ειδικά για το Δήμο Αθηναίων σε καινούργια πρόσωπα που έχουν να δώσουν πολλά με το κέφι και το όραμα τους για την πόλη μας και γι’ αυτό ζητάω τον ένα από τους τρεις σταυρούς που διαθέτουν να τον βάλουν στον ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗ ΙΩΑΚΕΙΜ στο συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ του Κώστα Μπακογιάννη.