Εκλογές 2019 – Ανδρέας Δημητρόπουλος: Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα είναι στις προσεχείς εκλογές ο εκπαιδευτικός κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος.

Με σύνθημα «Για μια πόλη που μας αξίζει, μια πόλη να ζεις», ο Μαθηματικός κ. Δημητρόπουλος θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό δημοτικής κίνησης Αγίων Αναργύρων- Καματερού «Αλληλεγγύη η δύναμή μας» με επικεφαλής τον Γιώργο Κομματά.

Σε άρθρο του ο κ. Δημητρόπουλος, αναφέρει:

«Με τη σκέψη στραμμένη στη νέα γενιά…

Η καθημερινή μου επαφή με τους μαθητές μου, όντας εκπαιδευτικός, με έχει διδάξει πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για την πορεία και εξέλιξη μιας κοινωνίας από τους νέους ανθρώπους. Είναι εκείνοι στους οποίους οφείλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας. Είναι οι συνεχιστές του έθνους μας. Είναι γεμάτοι ελπίδα και όνειρα. Ας μην τους τα στερούμε! Είναι υποχρέωσή μας να γίνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες στην πορεία τους προς την επιτυχία και την επίτευξη των στόχων τους. Ας τους βοηθήσουμε τώρα ώστε και εκείνοι αργότερα να ανταποδώσουν αυτή την προσφορά για το καλό όλων!
Από πολύ νωρίς οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Ανεργία, φτώχεια, κατάφορη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διακρίσεις, έλλειμα αξιών. Διαπιστώνουμε λοιπόν πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των νέων να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, μολονότι δεν είναι οι ίδιοι υπαίτιοι για τα προβλήματα αυτά. Η νέα γενιά μη μπορώντας να αντιδράσει, ακολουθεί παθητικά το ωφελιμιστικό ρεύμα της εποχής. Αυτό έχει ως επακόλουθο να αισθάνεται ότι αδικείται. Δικαίως!

Θεωρείται επιτακτική η ανάγκη επομένως να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των νέων και φυσικά να αναζητήσουμε ουσιαστικές λύσεις. Οφείλουμε να δείξουμε στη νέα γενιά τη σημασία που της αρμόζει. Έχουν πολλά να μας πουν και να μας διδάξουν. Αξίζουν σίγουρα πολλά περισσότερα από αυτά που τους προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι γενικότερα.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού χρειάζεται τους νέους του. Έχει ανάγκη να ακουστούν καινοτόμες ιδέες για την εξέλιξη αυτού του τόπου. Η ζωντάνια, ο αυθορμητισμός, ο ριζοσπαστισμός και η δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τους νέους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν.

Ο Δήμος μας μπορεί να αποτελέσει το βήμα έκφρασης κάθε νέου ανθρώπου που επιθυμεί να ακουστεί η φωνή του και μέσα από την ενεργό συμμετοχή του, να προτείνει τρόπους επίλυσης καίριων ζητημάτων που απασχολούν το τόπο μας. Στόχος του Δήμου μας πρέπει να είναι οι νέοι να αποτελούν ενεργά μέλη της κοινότητας.

Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί αξιοποιώντας τα εθνικά κονδύλια στους τομείς δραστηριότητας των νέων και εστιάζοντας το ενδιαφέρον σε κάθε είδους δράση που εξυψώνει το πνευματικό και μορφωτικό τους επίπεδο μέσα από τη λειτουργία πνευματικών κέντρων και κέντρων νεότητας.

Ο Δήμος μας οφείλει να έχει ως στόχο να μετατραπεί σε ένα φυτώριο πολιτισμού, τοποθετώντας στην κορυφή της πυραμίδας τους νέους, όπου μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του οι νέοι θα βρίσκουν την ευκαιρία για δημιουργική έκφραση και απασχόληση. Πιο συγκεκριμένα στόχοι της δημοτικής κίνησης Αγίων Αναργύρων- Καματερού Αλληλεγγύη η δύναμή μας με επικεφαλής τον Γιώργο Κομματά είναι:

• Η ενθάρρυνση της δημιουργίας δικτύων νεολαίας που θα έχουν λόγο, προτάσεις και θα παρεμβαίνουν στα κοινά.
• Οι ευκαιρίες σε νέους και νέες να δημιουργήσουν τις δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις στην πόλη μας, σε ανεκμετάλλευτα κτίρια και μη αξιοποιημένους χώρους, ξαναζωντανεύοντας τις γειτονιές μας.
• Οι ευκαιρίες στους ταλαντούχους νέους να προβάλλουν την τέχνη, τον αθλητισμό και την προσφορά μέσα από δημοτικές πρωτοβουλίες και φεστιβάλ που θα φωτίσουν την πόλη μας από την νεανική παρουσία.

Πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε πως η νέα γενιά είναι αυτή που θα παραλάβει τη σκυτάλη στο στίβο της ζωής και αυτή που θα αγωνιστεί για ένα καλύτερο κόσμο, αντάξιο των προσδοκιών της. Ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν! Ας τους εμπιστευτούμε!

Γιατί κάθε νέα γενιά είναι και ένας καλύτερος κόσμος!

Δημητρόπουλος Ανδρέας
Εκπαιδευτικός-Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού»


Πηγή