Δημοτικές εκλογές 2019: Γ. Σιδέρης – Ο νέος γιατρός που αμφισβητεί την παντοδυναμία Παχατουρίδη

Το «αντίπαλο δέος» στον επί χρόνια δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Παχατουρίδη, διεκδικεί να γίνει ένας 36χρονος γιατρός, ήδη γνωστός στο χώρο της Υγείας και των νοσοκομειακών γιατρών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Από τις γειτονιές της δεκαετίας του ’80 όταν μεγάλωνε στο Περιστέρι, -δεν έγινε ψυκτικός αλλά- ειδικευόμενος γιατρός ΩΡΛ στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο Γιώργος Σιδέρης είναι υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στο εύλογο ερώτημα, αν ένας δήμαρχος που εκλέγεται επί τόσα χρόνια με πολύ μεγάλα ποσοστά, είναι επιτυχημένος, απαντά αιρετικά: η διοίκηση Παχατουρίδη είναι «πέρα για πέρα επιτυχημένη». Όμως, «για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κύκλων που κλήθηκε να υπηρετήσει και από τους οποίους λαμβάνει αμέριστη πολιτική στήριξη» διευκρινίζει αμέσως. Στην πρόσφατη ομιλία του στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου, την Τετάρτη (15/05/2019) έλεγε: «Στα 16 χρόνια που πέρασαν, αποδείχτηκε ότι η διοίκηση Παχατουρίδη (ΝΔ με ολίγον από ΠΑΣΟΚ) αξιοποίησε την τεράστια δύναμη που της έδωσε ο λαός για να του βουλώσει το στόμα και να αθωώσει την όποια κυβέρνηση. Είναι αλήθεια επιτυχία:

  • Το 55% των εσόδων του δήμου να προέρχεται από φόρους του λαού του Περιστερίου;
  • Οι οφειλές στα δημοτικά τέλη να ανέρχονται στα 8 εκατ. ευρώ και να δηλώνεις “αδυναμία” να εισπράξεις δημοτικά τέλη από εταιρείες – μεγαλοοφειλέτες.
  • Είναι επιτυχία να μένουν εκτός παιδικών σταθμών 265 παιδιά από αυτά που έκαναν αίτηση, ενώ στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή και εκεί που υπάρχουν κομμουνιστές δήμαρχοι να μη μένει ούτε ένα και μάλιστα με προϋπολογισμούς πολύ μικρότερους;
  • Είσαι επιτυχημένος αν αρνείσαι να μπλοκάρεις την αποστολή των κατασχετηρίων σε φτωχές οικογένειες;
  • Είναι επιτυχία να δίνεις εκατομμύρια σε εργολάβους και ιδιώτες, κολλητούς ή άγνωστους, όπως στις υπηρεσίες του Πρασίνου, την 1η παιδική χαρά και το αναψυκτήριο του Άλσους; Ή όταν αγοράζεις από καταπατητές με υπέρογκα ποσά κάποια από τα 87 οικόπεδα που ανήκουν στο Δήμο Περιστερίου μετά από αγώνες του λαού;
  • Ή μήπως είναι επιτυχία πως ούτε ένα έργο δεν έχει συνοδευτεί από αντιπλημμυρικό, αντισεισμικό, αντιπυρικό σχεδιασμό;
  • Δεν είναι επιτυχία να έχουν κάνει έλεγχο της στατικότητάς τους στο 15% των σχολείων. Η μόνη επιτυχία είναι να κοροϊδεύεις χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικούς όπως αυτούς στο Καλλιτεχνικό Σχολείο, στο 7ο και 10ο της Χωράφας, στο 28ο Δημοτικό.
  • Γίνεται να είσαι περήφανος όταν το προσωπικό του δήμου έχει μειωθεί δραματικά και πάνω από το 35% των δημοτικών υπαλλήλων είναι με 8μηνες συμβάσεις; Ή να αξιοποιείς ως εργάτες στα απορριμματοφόρα τους εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ, γεγονός που απαγορεύεται;
  • Είσαι επιτυχημένος όταν σε 16 χρόνια δεν έχεις κάνει το παραμικρό για το Κέντρο Πρόληψης κατά των ναρκωτικών “Οδοιπορικό”, που ανήκει θεσμικά στο Δήμο Περιστερίου και υπολειτουργεί από την υποστελέχωση. Όταν είσαι τελείως ανύπαρκτος από αυτό το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας;

Η διοίκηση Παχατουρίδη, όμως, σε όλα τα κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τους όρους ζωής χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους στο Περιστέρι, βρήκε «άξιους συμπαραστάτες στους υπόλοιπους συνδυασμούς. Άλλοτε με εξαγορές, άλλοτε με συναινέσεις, άλλοτε με μεταγραφές προχώρησε απερίσπαστα την εφαρμογή κάθε αντιλαϊκής κατεύθυνσης που σχεδιάστηκε στην ΕΕ και που της έδινε η κυβέρνηση, είτε αυτή ήταν της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ είτε του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στις 26 Μάη μπορούμε να καταδικάσουμε με την ψήφο μας μια πολιτική η οποία εκπορεύεται από την ΕΕ, εξειδικεύεται από την κάθε κυβέρνηση, υλοποιείται από Περιφέρειες και δήμους. Και να την καταδικάσουμε ενιαία» τόνισε. «Και κυρίως αυτό θα γίνει με ισχυρό ΚΚΕ παντού, ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” σε Δήμο και Περιφέρεια. Την επομένη των εκλογών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα συνεχίσουν να παλεύουν:

  • Για τα προβλήματα των εργαζόμενων στο δήμο και το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Για τις ελλείψεις σε υποδομές Υγείας και Παιδείας. Για την άθλια κατάσταση στο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, το μοναδικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!
  • Για την προστασία των νοικοκυριών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • Για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση των γειτονιών μας που πνίγονται με την πρώτη βροχή και απειλούνται με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.
  • Για την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη στις φτωχές οικογένειες του δήμου μας.
  • Για να μεταφερθεί, ΤΩΡΑ, η υγειονομική βόμβα, το αίσχος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που βρίσκεται εγκατεστημένος μέσα στο πάρκινγκ της Υπηρεσίας Καθαριότητας, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή!
  • Για να προταχθεί η αξιοποίηση των ελάχιστων ελευθέρων χώρων που απομένουν στην ιδιοκτησία του δήμου, διαμορφώνοντας χώρους άθλησης και αναψυχής.
  • Για τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών.
  • Για την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, Νηπιαγωγεία. Για να μη μείνει ούτε ένα παιδί έξω από παιδικούς σταθμούς και να καταργηθούν τα τροφεία.
  • Για να παίρνει ο δήμος θέση στήριξης στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, να δυναμώσει η διεκδίκηση! Δήμαρχος και δημοτική αρχή που δεν τα βάζει με την Περιφέρεια, με την κυβέρνηση, με το θεό τον ίδιο όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του λαού του δήμου του, λέει ψέματα, θα σας κατσικωθεί στο σβέρκο, θα σας κοροϊδέψει και θα είναι συνένοχος στη βαρβαρότητα» κατέληξε ο κ. Σιδέρης.


Πηγή