Ο Σάββας Βαρυτιμιάδης για την Αττική που οραματίζεται

Ο Σάββας Βαρυτιμιάδης, Ποντιακής καταγωγής, γεννήθηκε στο Αιγάλεω και μετέπειτα από το 1985 διαμένει στο Χαϊδάρι έως σήμερα.

Είναι ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία εστίασης, παλαιότερα ελεύθερος επαγγελματίας σε σχέση με την εστίαση.

Πολιτική πορεία

Έχει διατελέσει Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Χαϊδαρίου ΤΟ1 από το 2008 έως το 2011 και μετέπειτα στην ενιαία τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Χαϊδαρίου εκλέχθηκε Γραμματέας από το 2011 έως το 2014. Παράλληλα έχει εκλεγεί ως σύνεδρος και έχει συμμετάσχει στα τελευταία συνέδρια ΠΑΣΟΚ. Μέλος του Τομέα Επικοινωνίας,  Διαδικτύου, Επιμόρφωσης και Τεκμηρίωσης στην ΝΕ ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας (Β3) το 2008 έως το 2011.

Αυτοδιοίκητική πορεία

Εκλέχθηκε πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στο Χαϊδάρι την περίοδο 2003 έως 2006 επί Δημαρχίας Κυριάκου Ντηνιακού.

  • Αντιδήμαρχος Πόλης από Ιανουάριο 2005 έως Ιούνιο 2006, υπεύθυνος για τα συνεργεία αυτεπιστασίας, αστικό εξοπλισμό, παιδικές χαρές και καθημερινότητα.
  • Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου τα έτη 2003 & 2004.
  • Μέλος στο Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Χαϊδαρίου (ΔΑΟΧ) τα έτη 2003 εως 2006.
  • Μέλος ΕΔΣΝΑ τα έτη 2003 εως 2006
  • Μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Χαϊδαρίου το 2006
  • Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Σύγχρονη Πόλη».
  • Δημοτικός Σύμβουλος 2010-2014 ως αντιπολίτευση με την παράταξη «Πρώτα το Χαϊδάρι» του Δημήτρη Τσατσαμπά
  • Τακτικό μέλος 2010-2014 στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Χαϊδαρίου
  • Τακτικό μέλος 2013-2014 στην Επιτροπή Οικονομικών του Δήμου Χαϊδαρίου

Κοινωνική Δράση

  • Α΄ Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα» το 2008 έως 2010
  • Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλάθλων Χαϊδαρίου του αθλητικού συλλόγου «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.» από το 1992 έως 2006.

Κίνητρο

Το κίνητρο του για την πολιτική είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών εξού και η θέση ευθύνης που είχε όταν πρωτοεκλέχτηκε ως δήμαρχος 2003-2006 στο Χαϊδάρι. Ανέλαβε την ευθύνη του αστικού εξοπλισμού, τις παιδικές χαρές και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους. Ποτέ του όπως λέει ο ίδιος δεν ένοιωσε πολιτικός. Φρόντιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ οι άνθρωποι που ζουν στο Χαϊδάρι να έχουν μια καλύτερη ζωή. Βασικός του στόχος είναι μεταξύ άλλων και η εκπόνηση ενός ΣΒΑΚ. Τι αναμένεται από αυτό; Πολλαπλά οφέλη όπως: καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας στα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, βελτίωση της ασφάλειας στις μετακινήσεις, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας, αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών και ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.

Προτεραιότητες για την Αττική

Προτεραιότητα του για την περιφέρεια Αττικής είναι να γίνει ανισομερής κατανομή πόρων υπέρ των Δήμων του δυτικού τομέα. Η μείωση της ανεργίας, η βελτίωση των συνθηκών ζωής αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μερικά από τα βασικά θέματα που τον απασχολούν. Επιπλέον είναι σημαντικό, η περιφέρεια  να μπορέσει να εκτελέσει ουσιώδη έργα για τους πολίτες με οριστική λύση σε έργα υποδομής για τις φυσικές καταστροφές διασφαλίζοντας έτσι και τις περιουσίες τους. Τέλος, ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τον δυτικό τομέα είναι το θέμα της καθαριότητας. Θα φροντίσει για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος με όλα τα μέσα.