Με τον ΣΕΛΠΕ συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελένη Παναγιωταρέα

«H Νέα Δημοκρατία έχει αξιόπιστο σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο στηρίζει το εμπόριο, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει στην παραγωγή πλούτου και στη δημιουργία θέσεων εργασίας»,  δήλωσε η κα Ελένη Παναγιωταρέα, υποψήφια Ευρωβουλευτής, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Ο κ. Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, ο κ. Αντώνης Ζαΐρης, Αναπλ. Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Λάππας και τα μέλη του ΣΕΛΠΕ, που υποδέχθηκαν την κ. Παναγιωταρέα στα γραφεία του συνδέσμου, τόνισαν, ότι θέλουν το κράτος να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους. Η κα Παναγιωταρέα υπενθύμισε από την πλευρά της, στα μέλη του ΣΕΛΠΕ την δέσμευση της ΝΔ να μειώσει τους φόρους, να απλοποιήσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και να ενισχύσει τη ρευστότητα. «Μέσα από τη μείωση της υπερφορολόγησης, εμπέδωση της εμπιστοσύνης και απλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, οι επιχειρήσεις θα έχουν και αυτές κίνητρα να στηρίξουν τους εργαζομένους τους», τόνισε.

Μέσω υπομνήματος που έδωσε στην υποψήφια Ευρωβουλευτή ο κ. Θωμάς Ράμμος, επικεφαλής της αλυσίδας super market «Μarket in» και μέλος του ΣΕΛΠΕ, μετέφερε στην κα Παναγιωταρέα τις ανησυχίες των εκπροσώπων των λιανεμπόρων για τον κλάδο. Όπως ανέφερε, ο κλάδος λιανεμπορίου, ο οποίος δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας από οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα, πρέπει να τονωθεί ούτως ώστε να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Τονίστηκε ότι «οι μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις θα καθορίσουν τους όρους με τους οποίους θα κυμανθεί η αγοραστική ικανότητα του μέσου Έλληνα καταναλωτή, ο οποίος είναι ο στυλοβάτης και ακρογωνιαίος λίθος της πραγματικής οικονομίας». Η κα Παναγιωταρέα από την πλευρά της δεσμεύθηκε ότι αν επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ΕΕ, θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδος σε συνάρτηση με την επιχειρηματικότητα και θα μεσολαβήσει για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η ΕΕ στις επιχειρήσεις.


Πηγή