Εκλογές 2019: Ο Βούτσης ονειρεύεται… εκλογές το Σεπτέμβριο: «Εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση»

Τη στιγμή που τα εκλογικά σενάρια έχουν «φουντώσει» για τα καλά και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μείζον θέμα πολιτικής φθοράς, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επιμένοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το Σεπτέμβριο.

«Αυτό που είπα είναι ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν από το Μάιο και δεν ισχύει η πρόβλεψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Εφόσον βρισκόμαστε στην 4η σύνοδο της Βουλής -στην τελευταία- κι αφού θα γίνουν οπωσδήποτε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές το Μάιο, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη. Η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Εγώ δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, είναι σαφές ότι κινούμαστε και εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση», δηλώνει ο κ. Βούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Σε άλλο ερώτημα, για την μέχρι πρότινος συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει: «Ήταν μια θέση ευθύνης από την πλευρά μας όπου υπήρξε μια συνεργασία την οποία θα χαρακτήριζα πολύ καλή και συνεπής τόσο το πρώτο δύσκολο εξάμηνο, αλλά κι έπειτα στην ανάγκη να κλείσουμε την επώδυνη τρίτη μνημονιακή συμφωνία με κοινωνικό πρόσημο και με όρθια την κοινωνία όσο και στην κάθαρση του δημοσίου βίου σε ζητήματα διαπλοκής διαφάνειας. Από κει και πέρα το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο τονίζω ότι ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν ήταν κάτι που ήρθε ξαφνικά, σε αυτό το κομμάτι υπήρξε ρήξη και μια αντίστροφη πορεία που έφερε τέλος σε αυτήν τη συνεργασία».

Πηγή