Μυστικές δημοσκοπήσεις 2019: Διαρροή – «βόμβα» για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Μυστικές δημοσκοπήσεις 2019: Και… ξαφνικά ντέρμπι στις ευρωεκλογές 2019;

Περίπου 10 ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών 2019 και ενώ όλα οδηγούσαν στο συμπέρασμα – σύμφωνα πάντα με τις δημοκοπήσεις των τελευταίων μηνών – ότι η ΝΔ θα έχει ένα άκρως εύκολο και πανηγυρικό βράδυ, τις τελευταίες ώρες μυρίζει… μπαρούτι, κατά πολλούς ίσως και ανατροπή!

Η αρχή έγινε με τις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται θεαματικά σε σχέση με τις ίδιες έρευνες των προηγουμένων μηνών, ρίχνοντας τη διαφορά σε κάποιες περιπτώσεις κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 5 μονάδων.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και το κλίμα που καλλιεργεί τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση, στελέχη της οποίας – ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – αφήνουν να εννοηθεί ότι «κάτι έχει αλλάξει».

Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, όπου εμφανίστηκε, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, με τον… αέρα του απόλυτου νικητή του παιχνιδιού.

«Στη μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας για να κερδίσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπι οι ευρωεκλογές», ανέφερε με περίσσεια σιγουριά ο πρωθυπουργός

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ λίγες ώρες αργότερα και απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη, είπε: «Πήρατε κι εσείς τα κακά μαντάτα…».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι οι παραπάνω αναφορές. Οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις που πήρε στα χέρια της η κυβέρνηση – και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας – δείχνουν αναστροφή της εικόνας και ισχυρή δυναμική του κυβερνώντος κόμματος.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και ένα ποσοστό πολιτών περί το 15% που παραμένουν αναποφάσιστοι, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, όπως τόνιζε πηγή της Κουμουνδούρου, ότι οι μετρήσεις αυτές διενεργήθηκαν πριν την ανακοίνωση των παροχών από τον Αλέξη Τσίπρα και πριν τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί 7ημερης εργασίας στο Newsbomb.gr που προκάλεσαν ισχυρό πλήγμα στην εικόνα του.

Μυστικές δημοσκοπήσεις 2019: Τα σενάρια

Για τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του, το αποτέλεσμα της ευρωμάχης θα έχει περισσότερες από µία αναγνώσεις τη νύχτα της 26ης Μαΐου.

Στόχος του Μαξίμου είναι µία νίκη, έστω και οριακή, κάτι που θεωρητικά θα συνιστούσε θρίαμβο τη δεδομένη στιγμή. Όμως, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στη δεύτερη θέση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, αυτό δεν θα θεωρηθεί αποτυχία για το Μαξίμου, υπό την προϋπόθεση ότι η διαφορά δεν θα είναι μεγαλύτερη από 5-6 μονάδες.

Από την άλλη, η ΝΔ είδε τις 15 δημοσκοπικές μονάδες να γίνονται 7 σε λίγες ημέρες, με την ανησυχία πλέον να είναι διάχυτη στους διαδρόμους της Πειραιώς. Θεωρούν βέβαιο ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, όμως, ότι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνει ποια θα είναι η επόμενη μέρα και για τους δύο.

Αν η διαφορά υπέρ της ΝΔ κινηθεί κοντά στις 9 μονάδες, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει μόνο να κάνει υπομονή μέχρι τις εθνικές εκλογές για να ορκιστεί επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Αν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις ευρωεκλογές με μια διαφορά κοντά ή κάτω από τις 5 μονάδες, το πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας θα αλλάξει άρδην: Η ΝΔ θα έχει κερδίσει… χάνοντας, κατορθώνοντας να εξανεμίσει μια θεωρητικά παγιωμένη διαφορά 13-17 δημοσκοπικών μονάδων, το «φάντασμα» της ήττας στις εθνικές εκλογές θα κάνει την εμφάνισή του εσωκομματικά και οι πολίτες ίσως επιστρέψουν στις κάλπες την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Ευρωεκλογές 2019


Πηγή