Γερμανία: Ζητά εξηγήσεις για τις δηλώσεις Καμμένου

«Παράξενη» για την οποία «θα πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις», χαρακτήρισε τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Thomas de Maizière.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας die Zeit, ο Γερμανός υπουργός, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμένου, ο οποίος απείλησε να στείλει ισλαμιστές πρόσφυγες στη Γερμανία.

«Θα ρωτήσουμε σήμερα επ’ ακριβώς, ποια είναι η επίσημη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα», σημείωσε, «Αν επρόκειτο τα ζητήματα μεταναστών και προσφύγων να αναμειχθούν με τη συζήτηση για τα προγράμματα οικονομικής βοηθείας, αυτό θα ήταν κάτι πολύ ασυνήθιστο και φυσικά θα ελάμβανε από εμάς μια πολύ καθαρή απάντηση».

Ο De Maizière είπε ότι οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι παράξενες και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει στη συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών να παρουσιάσει, πώς σχεδιάζει να βελτιώσει τις προϋποθέσεις για την αίτηση ασύλου.

Αναφερόμενος τέλος στον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, ο De Maizière τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κέντρων υποδοχής στη Βόρεια Αφρική «Αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Θα πρέπει κανείς να διερευνήσει διεξοδικά πώς έχει εκεί η κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα».