Απάντηση ΝΔ σε Μαξίμου για την 7ήμερη εργασία: Το υπουργείο της Αχτσιόγλου την ενέκρινε

Απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως τάσσεται υπέρ της επταήμερης εργασίας στην διακαναλική συνέντευξη δίνει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της.  

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε “13η σύνταξη” ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της», τονίζει η Νέα Δημοκρατία

Η Πειραιώς προσθέτει: «Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαίου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

Στη διακαναλική του συνέντευξη ο Κυρίακος Μητσοτάκης, απατώντας σε ερώτημα του Newsbomb.gr και της δημοσιογράφου Ευδοκίας Μύτιλη σχετικά με το ασφαλιστικό και πώς σκοπεύει να κινηθεί στον τομέα αυτό η Νέα Δημοκρατία, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι για να μειωθούν τα ποσοστά της ανεργίας και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ώστε να λυθεί η δύσκολη εξίσωση του ασφαλιστικού θα πρέπει κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εκσυγχρονιστούν.

Μάλιστα έδωσε εργασιακά παραδείγματα, τα οποία, όπως ανέφερε, μπορεί να πηγαίνουν κόντρα στις σημερινές συνθήκες εργασίας, ωστόσο είναι η απόδειξη ότι ο κόσμος αλλάζει. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «αν μία επιχείρηση, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, αλλάξει την 5ημερη εργασία σε 7ήμερη, με επιχειρησιακή σύμβαση και περισσότερες απολαβές και εργασιακά δικαιώματα, αυτό δείχνει ότι είμαστε σε ένα περιβάλλον που αλλάζει. Κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη της απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Newbomb.gr

Η αναφορά του στην 7ημερη εργασία ήταν η αιτία να δεχθεί τα «πυρά» του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο εξώσε ανακοίνωση, ενώ με ανάρτηση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καυτηρίασε τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή