Αλέξης Τσίπρας: Επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να πάμε σε εκλογές με κλίμα αρένας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως επί τριήμερο επιχείρησε να εκτρέψει την συζήτηση από τα ουσιώδη όπως η οικονομία και η κανονικότητα της χώρας. 

«Ο κύριος Μητσοτάκης δεν υπέπεσε σε λάθος» είπε και εκτίμησε πως είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάμε σε εκλογές με κλίμα αρένας.

«Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με την αθλιότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων» είπε αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν για τον πατέρα του ξεκαθαρίζοντας πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε δημόσιο πρόσωπο και πρωθυπουργός σε αντίθεση με τον δικό του.

«Η κατανόηση του σφάλματος είναι το μισό βήμα. Το άλλο μισό είναι να διορθωθείτε» συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως ουδέποτε εκείνος έχει αποκαλέσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αποστάτη κτλ. «Έχω την αίσθηση ότι εσείς δεν τιμάται την μνήμη του. Εχω την αίσθηση ότι κινείστε με την βαριά σκιά του επάνω σας» σημείωσε.

«Ως εδώ αυτή η συζήτηση. Όμως θέλω να διερωτηθώ δημόσια: γιατί επιλέγετε τη στρατηγική της λάσπης του ανεμιστήρα; Αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές, τις έχετε κερδίσει από χέρι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας: «μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα; Μήπως για αυτό ζορίζεστε και αντί να συζητάμε για την οικονομία συζητάμε για τους πατεράδες μας και τις διακοπές; Μήπως η διαφορά θα είναι αντίστοιχη του δημοψηφίσματος;».

Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογικές αναμετρήσεις ως ο κύριος εκφραστής της δημοκρατικής παράταξης της χώρας, της παράταξης που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών.

Χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος την προσπάθεια η συζήτηση να απομακρυνθεί από την οικονομία σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πια αφήγημα στην οικονομία καθώς έχει πολλάκις διαψευσθεί.

«Όπως έλεγε ο κ. Πάγκαλος “όλοι μαζί τα φάγαμε” εσείς θέλετε να πείτε πως “όλοι το ίδιο είμαστε”» σημείωσε και υποστήριξε ότι η πολιτική και το πρόγραμμα ευνοεί κατάφορα την ελίτ του τόπου και βαραίνουν τους πολλούς. Χαρακτήρισε αστεία την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να ταυτίσει τον ίδιο με την ελίτ.

«Πολιτικό είναι το πρόβλημα σας» σημείωσε και δήλωσε πως ο ίδιος θα κατεβάσει τους τόνους όντας σίγουρος πως δεν θα πράξει το ίδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πως αντιγράφει την καμπάνια του Μπολσονάρο.

Επικαλέστηκε δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος έχει καταδικάσει την όξυνση του πολιτικού κλίματος χρεώνοντας την επιλογή αυτή στους συμβούλους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την άδεια Κουφοντίνα θύμισε πως επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας άδειες λάμβανε ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος μάλιστα είχε δραπετεύσει. «Τώρα μιλάτε. Τότε ούτε αντιδρούσατε ούτε μιλάγατε» συμπλήρωσε ενώ θύμισε και το περιστατικό με τους δραπέτες από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

«Αυτή θα είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν στην ώρα τους. Όσο εσείς θα ασχολείστε με την παραπλάνηση των πολλών εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τους πολλούς» σημείωσε και έκανε μια αποτίμηση των όσων έγιναν τα περασμένα χρόνια στον τομέα της οικονομίας αλλά και τα όσα έχουν δρομολογηθεί.

Επανέλαβε πως τα μέτρα στήριξης είναι μόνιμου χαρακτήρα ενώ δεν παράγουν ελλείμματα. «Πετύχαμε να μειώνουμε βάρη και πλεονάσματα στην πράξη. Εσείς υπόσχεστε πως θα το κάνετε και μάλιστα με μέτρα τύπου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προγράμματα φρίκης» τόνισε και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι διαφωνεί με τα θετικά μέτρα. «Θα ρθείτε ή δεν θα ρθείτε να την ψηφίσετε;» ρώτησε για την 13η σύνταξη.


Πηγή