Ρήγας για Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τη χώρα

«Θα υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να αμφισβητηθεί ο,τιδήποτε» τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας σημειώνοντας πως «δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία από τον ελληνικό λαό για τις δυνατότητες των ενόπλων μας δυνάμεων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Real FM, υποστήριξε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, λόγω της κατάστασης στο εσωτερικό της γείτονος χώρας, έχουν αποδυναμωθεί. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει, λόγω ενδεχομένως της ανεπαρκούς εκπαίδευσής τους, να γίνει κάποιο λάθος από τη μεριά τους. Ένα λάθος από απειρία ή από ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να εντείνει μια κατάσταση. Οι δικές μας ενέργειες, από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων, οι δικές μας εντολές είναι πάγιες, συγκεκριμένες και αυστηρότατες, με την έννοια ότι τηρούν αυτά που πρέπει να τηρήσουν, υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία».

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους», συνέχισε ο Παναγιώτης Ρήγας και εξήγησε ότι «η Τουρκία έχει αυξήσει την επιθετική ρητορική, αλλά έχει κάνει και πράξεις, τόσο στην ευρύτερη περιοχή αλλά κυρίως στην περιοχή της Κύπρου, όπου παραβιάζει ευθέως το δίκαιο της θαλάσσης και τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός ανεξάρτητου κράτους», παρατηρώντας ότι, «η Τουρκία δεν διευκολύνει την καλή συνεργασία και κυρίως δεν διευκολύνει τη δική της πορεία. Έχει απεμπολήσει το δικαίωμά της να λέγεται χώρα της Ευρώπης, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμβάσεις».


Πηγή