Ο Μάριος Μαραγκάκης για το Μαρούσι που οραματίζεται

Ποιος είναι ο Μάριος Μαραγκάκης

Ο Μάριος Μαραγκάκης είναι Διευθυντής Παιδοχειρουργός στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Μαιευτήριο “Γαία”. ​Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Παίδων σε Ελλάδα, Αγγλία, Δυτική Γερμανία. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1985 και αναπληρωτής Καθηγητής της Πανεπιστημιακής Παιδοχειρουργικής κλινικής στο Muenster της Γερμανίας.

Το Επιστημονικό του έργο, περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ως ιδρυτικό μέλος στην Ευρωπαϊκή Εταιρία Μελέτης της Παιδοχειρουργικής, ενώ είναι μέλος της Ελληνικής και της Γερμανικής Παιδοχειρουργικής Εταιρίας και μέλος της Γερμανικής εταιρίας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και χειρουργικής Laser.

Έχει πλούσια συγγραφική, ερευνητική και συνεδριακή δραστηριότητα και Συμμετοχή. Από το 1994 εργάζεται στο Μαρούσι. Ενώ την τετραετία 2007 – 2010 μετά την εκλογή του στη θέση του δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου παρενέβη με θέσεις και έργο σε καίρια ζητήματα του Δήμου.

Κίνητρο για την πολιτική υποψηφιότητα:

Στην Χειρουργική δεν είσαι θεατής

Δεν περιμένεις,  Παρεμβαίνεις

Στόχος σου: να λύσεις το πρόβλημα

Βασικό κομμάτι της θεραπείας είναι η Αγάπη για τον Άνθρωπο – το Παιδί

δεν είσαι θεατής, Παρεμβαίνεις,  να λύσεις το πρόβλημα, Αγάπη για τον Άνθρωπο – το Παιδί

Μήπως αυτή είναι η Πολιτική?

Γιατί το Μαρούσι;

Το Μαρούσι η Μεγαλούπολη με τα γυάλινα κτήρια του δεν παύει από το να είναι ένα μεγάλο χωριό. Δέθηκα μαζί του πριν από 40 χρόνια σε κοινούς αγώνες με τους Μαρουσιώτες για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της «χαβούζας» στο διοικητικό μέγαρο του Ο.Τ.Ε. .

Το παντρεύτηκα πριν από 20 χρόνια αφού η σύντροφος της ζωής μου είναι Μαρουσιώτισα και μάλιστα περήφανη, γηγενής Μπαρμπάτσα.

Συγγένεψα εξ αίματος μαζί του με την γέννηση της κόρης μου που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου και στην αγκαλιά του (αφού τότε ήμουν Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ.).

Αγαπώ τους ιδιαίτερους και ντόμπρους ανθρώπους του, αγαπώ το ότι είναι το κρυμμένο διαμάντι στον βόρειο  τομέα έτοιμο να λάμψη με το κατάλληλο όραμα.

Έργα που θέτουμε σε προτεραιότητα

Α. στο Μαρούσι παρά τις αντίθετες προβλέψεις του γενικού πολεοδομικού και του ρυθμιστικού της Αθήνας έχουν εγκατασταθεί ογκώδεις υπερτοπικές χρήσεις. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση  της πόλης είναι δεδομένη. Είναι αναγκαία η εκπόνηση μίας μελέτης Στρατηγικών Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μελέτη η οποία θα περιγράψει το πρόβλημα, θα μελετήσει την περιβαλλοντική έκπτωση, θα αναδείξει τις αναγκαίες λύσεις.  Με όπλο την μελέτη και ην εισήγηση των ειδικών θα ρωτήσουμε τους δημότες για να  επιβληθούν προϋποθέσεις για λύσεις, αλλά και φραγμοί  προς την κεντρική διοίκηση, αλλά και προς αυτούς που αναζητούν επέκταση των υπερτοπικών χρήσεων.

Β. Δάσος Συγγρού, Αμαλιείο  οικοτροφείο, Καρέλλα, Μιμηκόπουλος, Ρέμα Σαπφούς, μερικοί από τους περιαστικούς άξονες πρασίνου. Στόχος η ενοποίηση τους  με πράσινες διαδρομές σε συνδυασμό με την αξιοποίηση, υλοποίηση των αστικών θυλάκων πρασίνου. Χώρος διαδρομής, επαφής, ανταλλαγής σκέψης, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας. Επαφή των γενεών. Ασφάλεια.

Γ. Παιδεία, θερμοκοιτίδα ανάπτυξης, πολιτισμός, στήριξη νεοφυούς επιχειρηματικότητας, επαφή των γενεών, ανάπτυξη, σιγουριά, προστασία, συμμετοχή όχι αποκλεισμός, ασφάλεια,  βεβαιότητα στο αύριο.

Δ. πόλη μηδενικών ρύπων. Επεξεργασία αποβλήτων, πρόγραμμα για αναβάθμιση κτηρίων με στόχο για κτήρια μηδενικών εκπομπών. Δημοτικές υπηρεσίες μηδενικής εκπομπής.