Π. Καμμένος: Θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια

Την αντίθεση των ΑΝΕΛ στην υποταγή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στην παγκοσμιοποίηση εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος απο την Ξάνθη, όπου περιόδευσε,  επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί το κόμμα του από όλα τα άλλα κόμματα.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένoς: «Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, είμαστε ενάντια στην πολιτική που χαράσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ανήκουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αποδέχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών – κρατών. Μία Ευρώπη διαφορετική από αυτή που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1981 όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, όταν υπογράψαμε στο Ζάππειο την είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρώπη των εθνών – κρατών που θα διατηρούν τη σημαία τους, τις αξίες τους, τις ιδιαιτερότητες των λαών τους. Την Ευρώπη της ισότητας των χωρών, που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και οι άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην οποία δεν θα υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, αδύνατοι και δυνατοί, βόρειοι και νότιοι, αλλά θα είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια.

Σε αυτή την Ευρώπη πιστεύουμε, αυτή την Ευρώπη υπηρετούμε. Την Ευρώπη, που η κ. Μέρκελ θα μοιράζει ψίχουλα και θα εισπράττει φόρους από τους λαούς της Ευρώπης, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη που θα έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, που εδώ στην Ξάνθη οι έμποροι θα πληρώνουν φορολογία και ΦΠΑ του 24% και φόρο του 60%, ενώ δίπλα η Βουλγαρία, μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με 10% θα αναγκάζει τους εξαγωγείς από την Ξάνθη να στέλνουν τα προϊόντα τους πρώτα στη Βουλγαρία και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες τρίτες χώρες, αυτή την Ευρώπη δεν την πιστεύουμε. Είναι μια άδικη Ευρώπη.

Την Ευρώπη που θα επιτρέπει να μπαίνουν παράνομα προϊόντα μέσα από containers που δεν έχουν καν παραστατικά και θα ανταγωνίζονται τους εμπόρους εδώ στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη των εισπρακτόρων και των πιστωτών, που παίρνουν από τον ελληνικό λαό τον ΦΠΑ και δίνουν σαν βοήθημα δήθεν επιδοτήσεις με δικά τους κριτήρια, θέλουμε να την αλλάξουμε.

Ψηφίζοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ευρωβουλευτές που δεν θα συμμορφωθούν και δεν θα γίνουν – όπως στο διαφημιστικό μας σποτ – ένας «Τhanassis» που θα κάνει κωλοτούμπες, θα τρώει από το χέρι της Γερμανίας και θα εκτελεί διαταγές. Θα υπηρετήσουμε την Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών είχε πει «εμείς μπήκαμε σε μια Ευρώπη των εθνών και βλέπουμε μια Ευρώπη των διευθυντηρίων, μια Ευρώπη που οι λίγοι κάνουν κουμάντο στους πολλούς».

Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ