Τσίπρας: Ασυναγώνιστος στην «μαύρη» προπαγάνδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ζητάω σήμερα εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω στο σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, που παρουσιάσαμε χθες το απόγευμα στον ελληνικό λαό. Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής και στις 26 Μάη στις ευρωπαϊκές εκλογές, την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης, ανάκαμψης και ενίσχυσης των πολλών, που αφορά το σήμερα, το αύριο και την ερχόμενη τετραετία».

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως τόνισε, ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης με στόχο:

Τη διατήρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.

-Την επιτάχυνση της πορείας επιστροφής της χώρας αλλά και των πολλών στη κανονικότητα μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια.

«Δεν ήρθα να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη, που του έχω ζητήσει να κάνουμε μια εφ’ όλης συζήτηση. Αλλά κυρίως δεν ήρθα εδώ να τον συναγωνιστώ στην μαύρη προπαγάνδα. Σε αυτά είναι ασυναγώνιστος», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Ήρθα να αντιπαραταχθώ για τα πολιτικό σχέδιο του κύριου Μητσοτάκη που είναι ακριβώς το ίδιο που έριξε την χώρα στα βράχια, που διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, που εκτίναξε την ανεργία. Αυτό το σχέδιο επιθυμεί να εφαρμόσει πάλι σε περίπτωση που τον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».

Πηγή