ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα για το πακέτο παροχών

Επιχείρηση «ανατροπή» από το Μαξίμου – «Σπάει τον κουμπαρά» ο Τσίπρας και μοιράζει επιδόματα, παροχές και φοροελαφρύνσεις.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης (07/05) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μαζί με το οικονομικό επιτελείο, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει έκτακτο πακέτο θετικών μέτρων προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, δημιουργείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος το 2019 που επιτρέπει την αποκατάσταση αδικιών και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα θετικά μέτρα που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση τους και τόνισε πως έχει τελειώσει η συνθήκη των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πάρει μέτρα περικοπών από το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι ύψους περίπου 1 δισ. Ευρώ. Το ποσό από μόνο του δεν επιτρέπει την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, ωστόσο, δεν αποκλείεται ο αιφνιδιασμός από τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει τη μείωση του ΦΠΑ τόσο ανά συντελεστή όσο και με τη μεταφορά προϊόντων από τον υψηλό στον χαμηλό.

Μετά την ανακοίνωση του υπερπλεονάσματος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή -το οποίο έφτασε τελικώς στο 1,45 δισ. ευρώ πολύ πάνω από το ποσό των 889 εκατ. ευρώ που είχε προβλεφθεί- ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εντολή προς τον υπουργό Οικονομικών ήταν σαφής: «Ευκλείδη, να δώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε το σχέδιο να εκπονηθεί άμεσα και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών. Γι’ αυτό άλλωστε και αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου εκδόθηκε ανακοίνωση ότι το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις πάει στη Βουλή


Πηγή