Κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε πριν από λίγο, όπως αναμενόταν, την πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Το περιεχόμενο της πρότασης μομφής κατά Πολάκη δεν εστιάζει μόνο στην επίθεση του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά υπάρχουν και αναφορές στο Μάτι, με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για κυνισμό και αδιαφορία, καθώς όπως τονίζει γνώριζε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης υπό Τσίπρα και το απέκρυπτε. Εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες από τη ΝΔ υπενθύμιζαν τη στάση του κ.Πολάκη και εκείνες τις δραματικές ώρες του περασμένου καλοκαιριού. Στόχος είναι φυσικά να πληγεί συνολικά η κυβέρνηση σε ηθικό επίπεδο.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο, μετά από αυτή την εξέλιξη, πιθανότητα να κατατεθεί Τετάρτη στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, το οποίο η ΝΔ θα ψηφίσει ως μεμονωμένο θετικό μέτρο.

«Γαλάζια στελέχη», ωστόσο, ασκούν κριτική στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για τις οφειλές σε ταμεία, δήμους και εφορία. Η ΝΔ όμως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο ως ένα, έστω μεμονωμένο, θετικό μέτρο, σύμφωνα με πληροφορίες.