“Η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο και θα χτυπήσει στη ρίζα του το πρόβλημα της μαύρης εργασίας”

Το σχέδιο της ΝΔ βασίζεται στην πρόθεση της να μην υπάρχει μαύρη εργασία γιατί μόνο η μείωση φόρων και εισφορών και τα κίνητρα επιβράβευσης σε υγιείς  Επιχειρήσεις που προτείνει η ΝΔ μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Με αφορμή τη συνέντευξη το Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι υποστηρίζει πως οι εργαζόμενοι επιλέγουν να δουλέψουν μαύρα.

Προφανώς πρόκειται για fake news ότι δήθεν η ΝΔ  θα καταργήσει  το δώρο Χριστουγέννων, ότι δήθεν είναι  εναντίον του 8ωρου, ότι θα εφαρμόσει το ασφαλιστικό Πινοσέτ (ενώ προτείνει ένα ασφαλιστικό που εφαρμόζεται στη μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών) και επιπλέον πως οι εργαζόμενοι προτιμούν να δουλεύουν μαύρα.

Σχετικά με το τελευταίο, διαστρεβλώνοντας τελείως το νόημα όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης, επιχείρησαν να εμφανίσουν τη Νέα Δημοκρατία ως εχθρό των εργαζομένων. Η πραγματικότητα είναι όμως η εξής: η φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η αύξηση των εισφορών που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου δημιούργησε τόσες πολλές στρεβλώσεις στην αγορά που ενίσχυσε το πρόβλημα της μαύρης εργασίας.

Αρκετοί νέοι αναγκάστηκαν να εργάζονται μαύρα ή με μερική απασχόληση -ενώ δουλεύουν πλήρες ωράριο- επειδή αφενός καλούνται να πληρώσουν ένα τεράστιο τμήμα του εισοδήματος τους στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου διότι δεν πιστεύουν ότι το κράτος θα είναι σε θέση να τους παρέχει σύνταξη αλλά και επαρκή περίθαλψη.
Η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο που αφορά τη μείωση φόρων και εισφορών και με το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα υλοποιήσει, θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία του κράτους στα μάτια των πολιτών και θα χτυπήσει στη ρίζα του το πρόβλημα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Η ΝΔ θέλει όλους τους πολίτες να έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και ίσων ευκαιριών στη χώρα μας ώστε οι ίδιοι οι δημιουργικοί πολίτες να γίνουν η λύση που θα φέρουν την χώρα έξω από την κρίση και η πολιτική της ΝΔ είναι το ανάχωμα στην φτωχοποίηση του λαού .