Αύριο κλειδώνουν οι 120 δόσεις σε συνάντηση Τσίπρα – Τσακαλώτου

Σε συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Μαξίμου θα «κλειδώσει» το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των 120 δόσεων στην ρύθμιση οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία, όπως αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος.

TOP ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ Μεγάλη προσφορά από τη «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» Γυαλιά ηλίου αξίας 2.000 ευρώ σε 20 τυχερούς

 

Στο επίκεντρο των δύο ανδρών και το σχέδιο για τη διάθεση μέρους του πλεονάσματος 2019 – 2020.

«Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στο ζήτημα της ρύθμισης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης στα Γρεβενά.

Ο ίδιος μάλιστα δημοσιοποίησε ότι αύριο, Σάββατο, θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να καταλήξουν στην τελική ρύθμιση του σχεδίου των 120 δόσεων.

Στο επίκεντρο και οι παροχές
Ανακοίνωσε επίσης, ότι κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αφορά τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 – 2020.

Άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα «θα ωφεληθεί οικονομικά και εμπορικά από την διευθέτηση της εκκρεμότητας που διήρκησε σχεδόν τριάντα χρόνια και ταλαιπώρησε τις σχέσεις των δυο χωρώ».

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ βρήκαν την ευκαιρία «για λόγους και μόνο πολιτικής εκμετάλλευσης να σηκώσουν τους τόνους της αντιπολίτευσης στην συγκεκριμένη συμφωνία».