Επίτιμος δημότης του Αποκορώνα Χανίων θα αναδειχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος δημότης Αποκορώνου θα ανακηρυχθεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της επαρχίας Αποκορώνου.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας θα πάει στα Χανιά το πρωί της Κυριακής (5/5/2019) και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του, θα αφιχθεί στις έντεκα η ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βάμο όπου θα του αποδοθούν τιμές και θα γίνει η επίσημη υποδοχή του από τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει την δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Λίγο πριν τις 11:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αναχωρήσει για το Ηρώο Πεσόντων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων και θα κατατεθεί στέφανο από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος τους Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικόλαος Παπαδάκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Μιχαήλ Βλαχογιλάκης Θεολόγος, Διευθυντής του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμη παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, απαγγελία ποιήματος, ριζίτικο τραγούδι από τον Καλλιτεχνικό Όμιλο «ο Αποκόρωνας».

Στις δώδεκα και μισή του μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για το δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου. Το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του από τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Πηγή:neakriti.gr