Ευρωεκλογές 2019 – Κούλογλου: «Απειλή η άνοδος της ακροδεξιάς»

Ευρωεκλογές 2019: Μήνυμα αντίστασης ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς σε Ευρώπη και Ελλάδα έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος κ. Στέλιος Κούλογλου ο οποίος βρίσκεται σήμερα (3/5/2019) στη Λάρισα μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ κκ. Λυδία Κονιόρδου, Στέργιο Καλπάκη και Ιωάννα Κοντούλη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, άπαντες κάλεσαν τους Έλληνες να συμμετάσχουν μαζικά στις ευρωεκλογές κάνοντας λόγο για μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Κούλογλου επεσήμανε, με αφορμή την ημέρα ελεύθερης πληροφόρησης, πως η ελευθεροτυπία σε Ελλάδα και Ευρώπη δέχεται ισχυρά πλήγματα μέσω ψευδών ειδήσεων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σύλληψη του Ασάνζ λέγοντας πως πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου περίπτωση φίμωσης της ελευθερίας του λόγου.

Επιπλέον ο κ. Κούλογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία για στήριξη των πραξικοπηματιών ενάντια σε μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Τέλος, δήλωσε πως οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες τονίζοντας πως η Ευρώπη αλλά και η Ελλάδα απειλείται από την άνοδο της ακροδεξιάς καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια όλων των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο σε αυτή την απειλή.

Από την πλευρά της η κα Κοντούλη επεσήμανε πως οι ευρωεκλογές δεν είναι μία «χαλαρή» ψήφος» και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν με νου, καρδιά και άκρως πολιτικά.

Τόνισε πως είναι ψέμα η άποψη πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι η μόνη εναλλακτική για την ευημερία των πολιτών της Ευρώπης, λέγοντας χαρακτηριστικά « δεν περάσαμε όμορφα ούτε με την Μέρκελ, ούτε με τον Σόιμπλε, ούτε με τον Γιούνκερ. Και αν ψηφίσουμε με λάθος τρόπο, αυτός που θα έρθει θα είναι ο Βέμπερ. Αυτός που στήριζε το Grexit, αυτός που έλεγε να κλείσουν τα σύνορα».
Έκανε λόγο για μία Ευρώπη που δεν σφύζει από δημοκρατία και γιαυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει μία ένωση δυνάμεων που θα διεκδικήσει περισσότερη δημοκρατία, αλλαγή των συσχετισμών μέσα σε αυτή και περιορισμό του φασισμού και της ακροδεξιάς.Στη συνέχεια η κα Κονιόρδου χαρακτήρισε το σήμερα, κρίσιμο, λέγοντας πως «ότι αποφασίσουμε σήμερα, θα ορίσει τις ζωές μας για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια».
Συνεχίζοντας, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει σελίδα υπέρ της πλειοψηφίας των πολιτών της.

«Ακόμα και οι αρχιτέκτονες των πολιτικών λιτότητας που έχουνε φέρει την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, λένε πως πρέπει κάτι να γίνει με τις ανισότητες. Αυτές οι δυνάμεις είναι όμηροι των μεγάλων συμφερόντων και γιαυτό στέκονται αμήχανες μπροστά στα «Κίτρινα Γιλέκα», μπροστά στα παιδιά που βγαίνουν στους δρόμους για το κλίμα, μπροστά στην άνοδο της ακροδεξιάς που μας φέρνει εφιάλτες του παρελθόντος».

Επιπλέον η κα Κονιόρδου μιλώντας για το πέρασμά της από το Θεσσαλικό Θέατρο, δήλωσε πως οι παραστάσεις που έγιναν στα χωριά της περιοχής είναι πιο ακριβές από τις παραστάσεις στην Επίδαυρο καθώς ο πολιτισμός είναι κτήμα όλων των πολιτών και όπλο για την ελεύθερη σκέψη.

Τέλος ο κ. Καλπάκης επεσήμανε την αναγκαιότητα για την δημιουργία ενός μετώπου ενάντια στην ακροδεξιά και τον εθνικισμό, δηλώνοντας πως πρέπει να υπάρξει η κατοχύρωση ενός ευρωπαϊκύ πυλώνα που θα περιλαμβάνει την προστασία του κατώτατου μισθού και συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά και την δημοκρατική νομιμοποίηση ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από εκλεγμένα όργανα.

Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για την στάση που τηρεί απέναντι σε εθνικά, κοινωνικά αλλά και εθνικά ζητήματα τονίζοντας πως κάθε μέρα αμφισβητεί και από ένα εργασιακό κεκτημένο.

Πηγή: Larissanet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019