Ισπανικές εκλογές: Τσακαλώτος – «Η πρώτη επιτυχία της συμμαχίας Βέμπερ-Μητσοτάκη»

Στον καταποντισμό του Λαϊκού Κόμματος στις χθεσινές (28/04/2019) εκλογές στην Ισπανία αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στο twitter.

«Η πρώτη επιτυχία της συμμαχίας Βέμπερ-Μητσοτάκη: το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας χθες είχε το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του. Η νότια Ευρώπη εγκαταλείπει το νεοφιλελευθερισμό και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν», γράφει ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε στο twitter:

«Παρακολουθώ από το πρωί τους πανηγυρισμούς των Συριζαίων για το αποτέλεσμα των Ισπανικών Εκλογών, δηλ. για το ότι ο εκεί Σύριζα έχασε -7% που πήγε όλο στο εκεί ΠΑΣΟΚ. Και που η εκεί ΧΑ πήρε 10% από την εκεί ΝΔ …άβυσσος η ψυχή τους ειλικρινά…» γράφει ο κ. Γεωργιάδης.

Σε δεύτερο tweet, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην ανάγκη αντιμετώπισής της, απευθυνόμενος εμμέσως και στο ΚΙΝΑΛ. Γράφει συγκεκριμένα: «Αρνητική εξέλιξη φυσικά η άνοδος της ακροδεξιάς. Για να αναχαιτιστεί πανευρωπαϊκά, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δίνουν διέξοδο στους λαούς και σε καμία περίπτωση να μην υιοθετούν την ατζέντα της. Ακούει η κ. Γεννηματά;».

Η κ. Γεννηματά, πάντως, βλέπει ως μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη τη νίκη των Σοσιαλιστών στη Ισπανία και συγχαίρει τον ηγέτη τους. Γράφει στο twitter:

«Συγχαρητήρια @sanchezcastejon η νίκη σου είναι έμπνευση για όλους μας. Η νίκη των Σοσιαλιστών στις εκλογές στην Ισπανία αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας την ανάρτησή της σημειώνει πως «μετά και τη νίκη στη Φινλανδία, τα Σοσιαλιστικά κόμματα αναδεικνύονται ως η λύση απέναντι στην κρίση που οδηγούν οι συντηρητικές πολιτικές και τα κόμματα της δεξιάς» και «Ως ο κύριος αντίπαλος απέναντι στην Ακροδεξιά, αλλά και το λαϊκισμό, όπως των συμμάχων του κ. Τσίπρα που χθες υπέστησαν δεινή ήττα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)