Εκλογές 2019: Παιραιτήθηκαν από βουλευτές Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου

Κάνουν λόγο για αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος.

Την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης αλλά και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κίνηση των δύο στελεχών τη ΝΔ έρχεται μετά το σάλο που είχε προκληθεί από την λεγόμενη ψήφιση της τροπολογίας «Κουντουρά – Δανέλλη».

Η παραίτηση των βουλευτών της ΝΔ που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές έγινε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και – όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς – είναι μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει χρήση της ρύθμισης που έφερε τελευταία στιγμή η κυβέρνηση και επιτρέπει στους εν ενέργεια βουλευτές να είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Αλλά και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε αναφέρει: «Εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να την χρησιμοποιείς. Αυτό θα κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Πηγή