ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Oι χρηματοδοτήσεις των δήμων και οι ψηφοθηρικές λογικές»

«Κάποιοι Δήμαρχοι χρησιμοποιούν τις χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης για μικροπολιτικούς σκοπούς προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές», καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής της,  η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει αναλυτικά:

“Το τελευταίο διάστημα προκαλεί εντύπωση σε πολλούς ότι η κυβέρνηση, ενώ διανύουμε προεκλογική περίοδο, συνεχίζει να ανακοινώνει την χρηματοδότηση Δήμων για διάφορα έργα, τόσο από το πρόγραμμα Φιλόδημος 1, όσο και από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, αλλά και από διάφορα άλλα υπουργεία.
Η αδιάλειπτη χρηματοδότηση των Δήμων, ανεξάρτητα από την στάση τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, είναι το Νέο στην πολιτική πρακτική και τα ήθη που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα γι’ αυτό και ξενίζει”

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικό μοχλό της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της χώρας μας και δεν υποτάσσει σε μικροκομματικές, ψηφοθηρικές λογικές την χρηματοδότηση της.

“Στο νομό μας στην τελευταία τετραετία, παρά τις δεσμεύσεις των μνημονίων, οι Δήμοι ενισχύθηκαν με σημαντικά ποσά αλλά και με προσωπικό. Ιδιαίτερα σημαντικές ενέργεις είναι για το Αγρίνιο η ένταξη του στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), και για το Μεσολόγγι στο (ΟΧΕ), καθώς και η πρόσφατη ενίσχυση μέσω του Φιλόδημος1 για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης του Αγρινίου.
Χρηματοδοτήσεις δόθηκαν επίσης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, ενισχύσεις από ειδικό πρόγραμμα για τους ορεινούς δήμους (Δήμος Θέρμου) κτλ. Ανακοινώθηκαν,τέλος, σήμερα ενισχύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών κέντρων σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Βόνιτσα-Αμφιλοχία.

Το περίεργο είναι ότι αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή να χρησιμοποιεί τις χρηματοδοτήσεις για μικροπολιτικούς σκοπούς, το κάνουν κάποιοι Δήμαρχοι και μάλιστα αντίθετοι προς την κυβέρνηση, προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους να στηρίξουν την Τ.Α. και το ρόλο της εγκαταλείποντας παλαιοκομματικές λογικές και πρακτικές” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή