Τσίπρας: Θα μετατρέψω την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης

Το γάντι σήκωσε ο Πρωθυπουργός, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή Υγείας, Πάυλου Πολάκη με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για «αντιπερισπασμό».

«Είτε καταθέσετε πρόταση κατά στελέχους της είτε κατά της κυβέρνησης, να το μεταφέρετε στον αρχηγό σας, εγώ θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θέλετε να αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι. Ε, δεν θα τα αποφύγετε. Αν για σας ντροπή είναι το ύφος, για μας ντροπή είναι τα θαλασσοδάνεια, η διαφθορά και οι μίζες της προηγούμενης περιόδου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ή τον παίρνεις αγκαλιά ή τον αποπέμπεις»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον Παύλο Πολάκη καθώς, όπως τόνισε, «επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τον κατηγόρησε γιατί έκανε χρήση νόμου ΑΜΕΑ για να διοριστεί στο ΕΣΥ».

Συνεχίζοντας ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως πρόκειται για «απαράδεκτα υπονοούμενα».

«Τον γνώρισα προσωπικά πριν μήνες, δεν του χαρίστηκε κανείς, η κοινωνία τον έχει ανάγκη», είπε αναφορικά με τον υποψήφιό του και τόνισε πως «υπάρχουν κάποιες στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι, για μένα είναι ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ποιότητας, ήθους στο δημόσιο διάλογο. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη».

Δείτε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη:

Καταλήγοντας, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος τον προκάλεσε σε ντιμπέιτ, λέγοντας χαρακτηριστικά «ντιμπέιτ δεν θέλατε, θα το έχετε».

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το Πάσχα. Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ θα έχετε. Εδώ στη Βουλή ενώπιον του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση Πολάκη και οι αντιδράσεις στο Twitter

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας επιτέθηκε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με αφορμή μία ανάρτήση του στο Twitter, στην οποία τόνιζε ότι δεν έχει δεχτεί ποτέ χάρες, επιδόματα και μόρια.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ψέξει τον υποψήφιο της ΝΔ καθώς έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως ΑΜΕΑ.

«Αν διεκδικούσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι : (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ) ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!», έγραφε στην επίμαχη ανάρτηση ο αναπληρωτής υπουργός προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο και στο Twitter.

Αν διεκδικουσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουροπουλε , να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κριση…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Maandag 22 april 2019

Η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη επί του θέματος είχε γίνει μέσω Twitter με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει «φαύλο» τον αναπληρωτή υπουργό.

«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή, κ. Τσίπρα, που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ, μεγαλύτερος βάρβαρος, ανάγωγος και αναίσθητος Υπουργός δεν πρέπει να έχει υπάρξει σε Κυβέρνηση Δυτικής Χώρας, μία Εθνική ντροπή!» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου αναδεικνύει: Την πολιτική χυδαιότητα των συνεργατών Τσίπρα. Τη μεσαιωνική αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα που δίνουν συμπολίτες μας σαν τον Κυμπουρόπουλο» σχολίασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

«Ό,τι πιο ανήθικο έχει λεχθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, προφανώς …κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Πόση κακία μπορεί να «κατοικεί» σε μια ανθρώπινη ψυχή;» διερωτήθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.


Πηγή